Ukrajinska granata ubila civila u Rusiji

0

Jedna osoba je poginula, a dve ranjene kada su granate ukrajinske vojske pogodila kuću u Rostovskoj oblasti
 

Nekoliko granata ispaljeno je sa ukrajinske strane granice, od kojih je jedna pogodila kuću u ruskom gradu Donjecku (gradić u Rostovskoj oblasti) i ubila jednog civila, a dvoje je ranjeno.

 

Ruski istražioci su na listu mesta, saopštila je ruska Istražna komisija. Prema izvorima u policiji, meta granatiranja bila je kuća u ruskom regionu Donjecka. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karasin rekao je da će Moskva oštro odgovoriti na ovaj incident.

 

Kijev: Nismo pucali na Rusiju

Ukrajinske vlasti su demantovale da su gađale rusku teritoriju, ali je Rusija ipak upozorila Kijev na posledice toga što je navodno granata iz Ukrajine pala na rusko pogranično mesto Rostov.
Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Andrij Lišenko je izjavio da "ukrajinske snage bezbednosti nisu gađale teritoriju Ruske Federacije. "Nismo pucali, nema nikave sumnje".

 

"Istraga je u toku. To je pokazatelj opasnog rasta tenzija na granici. Ovo je velika opasnost za naše građane i naš demarš će biti oštar i precizan", rekao je ovaj diplomata, dodajući da će biti razjašnjene sve okolnosti incidenta.

 

On je dodao da je granata pala u dvorište privatne kuće, a da je poginula osoba muškarac rođen 1968. godine, preneo je "Glas Rusije".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here