EPA/Heiko Junge

Parlamentarna skupština NATO prepoznaje ruske zločine u Ukrajini kao genocid, izjavio je danas Jehor Černijev, šef ukrajinske delegacije na skupštini Alijanse održanoj u Luksemburgu od 19. do 22. maja.

Kako ističe “Kijev independent” skupština NATO će apelovati na vlade NATO zemalja da daju jasnu podršku članstvu Kijeva u Alijansi tokom predstojećeg samita u litvanskom Vilnjusu (11-12. jul) i da se slože o narednim koracima kako doći do članstva, dodao je Čerijev.

– Na skupštini održanoj u Luksemburgu, uspeli smo da usvojimo izuzetno jaku deklaraciju koja će imati dalekosežne političke posledice. Ovo je naša diplomatska pobeda. Sve naše glavne želje koje se tiču finalnog teksta deklaracije uzete su u obzir – rekao je Černijev.

Kijevski list navodi da deklaracija uključuje podršku međunarodnom tribunalu za ruske ratne zločine, obećanje pomoći Ukrajini da dođe do pobede, posvećenost da se vrati ukrajinski teritorijalni integritet, implementacija daljih sankcija i “maršalov plan” kojim će se obnoviti ekonomija zemlje.

2 COMMENTS

  1. Ma šta ima NATO da vidi, da ne bi oni odlučivali i o ljudskim pravima i demokratiji!Neka ponekad pročitaju svoje dokumante, pre nego počnu da laju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here