Ukrajinski vojnici (cela baza) se predali, prorusi oborili helikopter

0

Pripadnici Nacionalne garde Ukrajine se predali prorusima
 
13:16 – Četrnaest ukrajinskih vojnika, uključujući jednog generala, poginulo je u padu helikoptera nedaleko od Slavjanska, rekao je vršilac dužnosti predsednika Aleksander Turčinov. Helikopter su oborili antivladini demonstranti. Među poginulima je general Vladimir Kulčki.
12:24 – Ukrajinski vojni helikopter oboren je danas u regionu Slavjanska tokom žestokih sukoba u okolini ovog grada. Izveštač agencije AP posmatrao je obaranje helikoptera. U ovom trenutku nije poznato kojim je oružjem pogođena letelica niti se zna kakva je sudbina posade. Stanovnici Slavjanska izloženi su minobacačkim napadima ukrajinske vojske, zbog čega je određen broj ljudi napustio grad. 

 

Žene i deca beže iz Slavjanska
 

Vojnici su izašli iz zgrade, a sa druge strane su im aplaudirali, navodi se u izveštaju agencije RIA "Novosti". Komandant snaga za samoodbranu Genadij Cepalko rekao je novinarima da će svi vojnici uskoro biti poslati kućama.

 

Očevici kažu da je intenzivan napad na bazu trajao 10 do 15 minuta, a na Jutjubu je objavljen video snimak ovog događaja.

 

Iz luganske oblasti stigli su različiti izveštaji o broju žrtava i ishodu napada na vazduhoplovnu bazu, prenosi stanica "Rusija danas".

 

Prethodno je javljeno da je teško povređen najmanje jedan ukrajinski vojnik, te da je poginuo jedan antivladin demonstrant, kao i da ima nekoliko povređenih na obe strane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here