Ukus otadžbine bez premca

0

 

Popodnevno druženje bila je i prilika da se zajednica podseti na početke radio emisije "Glas Ravne gore" koja se četvrt veka emituje na multikuturalnoj stanici 3ŽZ u Melburnu. Tim povodom ručku su prisustvovali članovi aktuelne uprave srpskog programa, kao i predstavnici slobodne srpske crkve u Australiji.

Organizatori zanimljivog događaja priznaju da zbog izuzetno kratkog vremenskog roka možda nisu uspeli da ga do kraja pripreme – da bude u potpunosti onako kako su ga najavili ili zamislili.

– Naše domaćice u Australiji poznate su po svojim kulinarskim sposobnostima. Pripremajući tradicionalnu srpsku hranu, koje su naučile od njihovih majki i baki, takođe neguju naše običaje. U našem centru trudimo se tokom priredbi i aktivnosti pokažemo i promovišemo upravo narodnu kuhinju – rekla nam je sekretarka kluba Nada Stojanac.

Posetiocima nedeljnog događaja vrata Srpskog centra u Kizborou bila su besplatno otvorena, a tamo su ih pored orkesta "MiM" čekala i narodna jela, roštilj, knedle sa šljivama, študle i mnoštva kolača.

– Svako je od nas, pored kulture, vere, navika, doneo je i neke od tradicionalnih jela sa podnevlja odakle dolaze, koja smo danas želeli da podelimo i sa drugima – istakla je gospođa Stojanac.

Kao i prošle godine, kolače za sve posetioce donele su Anka Lemajić i Nikodija Seka Bulović.

Jovo Banjanin se prisutne podsetio na kraću istoriju početka rada srpskog radio programa "Glas Ravne gore" koji se emituje dva puta nedeljno u Melburnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here