pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grčka je najavila da će od 15. juna ponovo otvoriti svoje aerodrome za letove iz određenog broja zemalja, a ministar turizma Hari Teoharis pojasnio je da ulazak u Grčku neće zavisiti od državljanstva putnika, već od toga da li je njihov polazni aerodrom u nekoj od tih zemalja.

Kako navodi agencija ANA, na spisku zemalja sveta iz kojih će letovi u Grčku biti dozvoljeni nalaze se, između ostalih, Srbija i veći broj država regiona jugoistočne Evrope, a sletanja, kojih dosad nije bilo zbog pandemije koronavirusa, biće dozvoljena samo na međunarodne aerodrome u Atini i Solunu.

Teoharis je rekao da je spisak aerodroma sa kojih će biti mogući turistički letovi uvršten u listu koju objavljuje agencija Evropske unije za bezbednost u vazduhoplovnom saobraćaju.

Turisti koji dolaze sa tih aerodroma obavezni su da se testiraju na koronavirus po sletanju u Grčku i da u za to određenom hotelu borave jedan dan, do dobijanja rezultata testiranja, rekao je ministar.

Ako je test negativan, posetioci će morati u sedmodnevni karantin, a onima čiji uzorak bude pozitivan, sledi dvonedeljni karantin tokom kojeg će njihovo zdravstveno stanje biti praćeno.

Testiranje putnika na aerodromima nadležni će vršiti nasumično, rekao je ministar.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime