Pojačanje za Partizanov napad obavio prvi trening s “crno-belima” na pripremama u Sloveniji i pre nego što je zvanično predstavljen.

Umar Sadik (22) četvrti je Nigerijac u Partizanovoj istoriji. Pre njega za “crno-bele” igrali su Taribo Vest, koji se pamti iz debitantske sezone jednog našeg tima u Ligi šampiona (2003/04), Ifeani Emeghara i Obiora Odita.

– Taribo je legenda u mojoj zemlji, ali nadam se da ću ja biti najbolji Nigerijac koji je ikad igrao za ovaj klub. Zato sam i došao. Imao sam mnogo ponuda, ali nisam mogao da kažem “ne” Partizanu. Pogotovo ne posle načina na koji su mi prišli i predočili da žele da me angažuju. Ne želim da otkrivam ko je čovek koji me je preporučio, jer možda nije Partizanov navijač, da mu ne pravim probleme, međutim, posle svih informacija o timu, navijačima i gradu nisam imao dilemu – poručio je Sadik.

Njega je Roma pozajmila Partizanu na godinu za 100.000 evra, a moći će da bude otkupljen za 1.600.000. Da bi “crno-beli” bili stavljeni pred svršen čin, moraće Sadik da bude na nivou Portugalca Rikarda Gomesa, koji je prošle sezone dao 26 golova.

– Kao perfesionalac, moj zadatak je da pružim sve što mogu navijačima i ekipi. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari. Moja obaveza, kao špica, jeste da dajem golove. Koliko god da ste dobri u drugim segmentima, niko vas neće gledati, niti pamtiti, ako ne tresete mreže. Ako bih dao između 20 i 30 golova, to bi bilo dobro za moju reputaciju, valjda bi bilo ok.

Pogledajte ceo intervju s Partizanovim pojačanjem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here