Umesto u Kragujevcu predavanje u Štutgartu

0
Članovi društva i gosti
 

Prisutne je pozdravio predsednik Petar Stojičić koji je govorio o radu društva, a potom je prof. dr Dušan Gruden održao predavanje "Zaštita okoline u automobilskoj industriji".

Predavanje je bilo predviđeno za simpozijum "Motori i motorna vozila" u Kragujevcu u oktobru ove godine, ali zbog iznenadne bolesti i rehabilitacije dr Grudena to predavanje su čuli članovi društva inženjera i tehničara. To je oblast o kojoj prof. Gruden već 20 godina drži predavanja na Tehničkom univerzitetu u Beču, gde između ostalog prenosi i svoja iskustva i istraživanja iz firme Porše u kojoj je do odlaska u penziju radio kao direktor sektora za ekologiju i energiju.

Potom su se članovi uže uprave dogovorili o daljim aktivnostima društva: o mesečnim sastancima uprave, o tri predavanja u narednoj godini i o jesenjoj svečanoj akademiji za 2015. godinu.

Akademija će najverovatnije biti posvećena Milevi Marić Ajnštajn i 140 godina od njenog rođenja, a razmišlja se i o akademiji posvećenoj Jovanki Bončić prvoj ženi inženjeru u Nemačkoj. Bilo je reči i o organizaciji Teslinih dana u saradnji sa Srpskom akademskom mrežom "Nikola Tesla", takođe iz Štutgarta.

Primljeni su i novi članovi u ovu organizaciju, a uprava bi se radovala kada bi im se pridružili još neki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here