Foto: Dragana Vuković
Zensko preduzetništvo UAE 1

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je potvrđeno memorandumima o saradnji koje je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisala Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS sa predsednicom Saveta poslovnih žena Emirata Faridom Al Avadi, Amnom Kalifa Al Ali, predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain, Jusefom Kalfan Tahonom.

„Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz UAE”, istakala je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Planirane su, po njenim rečima, zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE usmerene na edukaciju, razmenu znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

„Organizovaćemo niz zajedničkih događaja i B2B sastanaka naših poslovnih žena sa poslovnim ženama UAE u januaru, kada je u okviru Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai planirana nedelja ženskog preduzetništva. Smatramo da će to značajno doprineti unapređenju međusobne saradnje”, dodala je Simanić.

Ono što naše preduzetnice mogu da nauče od preduzetnica iz Dubaija i UAE jeste kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu, a samim tim i održivi na duži rok. Takođe, preduzetnice iz UAE mogu da ostvare odlične poslovne kontakte sa našim preduzetnicama i da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije, navodi predstavnica PKS.

PKS prepoznala je žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja zbog čega je pre nekoliko godina, u okviru Sektora preduzetnistva PKS, formirana Sekcija za žensko preduzetnistvo kako bi osnažili dame i podstakli ih da počinju sopstveni biznis.

Sekcija za žensko preduzetnistvo PKS okuplja veliki broj preduzetnica, vrlo uspešnih poslovnih žena, ali i onih koje još razvijaju svoje biznise i one upravo od svojih koleginica mogu, kroz primere dobre prakse,mnogo da saznaju i unaprede svoje poslovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here