UNICEF Srbija

UNICEF u Srbiji i kompanija Yettel nastavljaju dugogodišnju saradnju u cilju daljeg jačanja povezanosti škola na internetu i unapređenja digitalne pismenosti učenika, nastavnika i roditelja.

Oslanjajući se na rezultate i resurse koji su razvijeni u prethodnom periodu, UNICEF i Yettel nastojaće da se, kroz novo partnerstvo, unaprede digitalne veštine dece, ojača znanje roditelja kako da zaštite decu od rizika i promoviše bezbedno korišćenje interneta kroz sistem obrazovanja, navode iz UNICEF.

– Jednak pristup digitalnim tehnologijama i digitalne kompetencije predstavljaju važnu investiciju koja donosi dobrobit učenicima i razvoju celog društva. Škole koje imaju pristup internetu predstavljaju centre za šire učenje i unapređenje digitalne pismenosti zajednica. Saradnja sa kompanijom Yettel ima veliki značaj za kvalitetne promene koje želimo da ostvarimo kako bismo obezbedili pristup kvalitetnom obrazovanju i stvorili prilike za svako dete – istakla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF u Srbiji.

Kroz nastavak partnerstva između UNICEFa i Yettela, predviđeno je da 4.500 dece u 30 škola širom Srbije unapredi znanje u oblasti digitalne pismenosti. Razvijene i testirane obuke i materijali biće uključeni u obrazovni sistem i korišćeni dalje za razvoj digitalnih veština 60.000 učenika, roditelja i nastavnika.

Ovaj projekat oslanja se na višegodišnju saradnju UNICEF i Yettela, kroz programe „Premošćavanje digitalnog jaza“ i „Bezbedan net za celu porodicu“. Rezultati ovih projekata su osnovani klubovi za učenje, biblioteke digitalnih tehnologija, obuke za nastavnike, edukativni materijali za bezbedno korišćenje interneta, i tako dalje.

U cilju premošćavanja digitalnog jaza, Yettel je produžio i besplatno korišćenje interneta za 2.200 SIM kartica tokom naredne dve godine za 30 škola u Srbiji.

UNICEF će nastaviti da i dalje podržava korišćenje obrazovnih digitalnih tehnologija u cilju unapređivanja prilika za učenje svih đaka, jačanje ekspertize nastavnika i dalje jačanje i modernizaciju inkluzivnog obrazovanja, ističu iz ove organizacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here