I.Podolšak/J.Klanjčić
Neda Ukraden

Pevačica Neda Ukraden bila je san mnogih muškaraca, a njeno srce u jednom periodu života uspeo je da osvoji moćnik sa estrade.

Naime, tokom osamdesetih godina Neda je započela romansu sa Sašom Popovićem, koji je tada žario i palio širom Jugoslavije kao član “Slatkog greha” koji je u stopu pratio Lepu Brenu.

Oni su se zaljubili nakon njenog razvoda, a posle raskida otpočeo je vezu sa Nedinom koleginicom Zlatom Petrović.

Ukraden je jednom prilikom otkrila detalje njihovog odnosa.

– Morao sam da budem načisto – da li ti mene, Neki, voliš ili ne?, upitao je direktno, da nije moglo direktnije. ‘Auuu, pa ti si zbog toga došao u četiri ujutru… Da čuješ odgovor! Mogla sam ti i telefonom to reći! Nije trebalo da trošiš novac na gorivo i cveće’, pokušavala sam da budem duhovita i da ga malo nasmejem. Gledao me je smrtno ozbiljan. Takvog ga dotad nisam videla. ‘Znači ne voliš me! U redu, to sam želeo čuti’, reče odlučno, ustade i krenu prema vratima. ‘Alo, gde ćeš? Kud si krenuo’, brzo sam stala ispred njega jer sam videla da je vrag odneo šalu i da će tako umoran, u cik zore, otići. Gledala sam ga u oči i izgovorila glasno: ‘A šta ako ti kažem da te volim? Šta ćemo sad?’ Stajali smo kod vrata kao dva matora deteta koja se nešto inate i svaljuju krivicu jedno na drugo. Pored vrata, tužne, pokisle face, delovao mi je još sitnije, nekako kao dete, kao malo pokislo mače – objašnjavala je Neda.

– Razlike su bile očigledne – i u mentalitetu i karakteru i navikama. Negde sam u toj vezi počela da se osećam sve usamljenijom i ta njegova očigledna potreba da se udvara svakoj ženi bila mi je znak nezrelosti i neugodno sam se osećala. Pitala sam se da li je to obrazac ponašanja na koji treba da pristanem. Da li i ja treba tako da se ponašam i kuda to vodi – opisala je kako su se ipak mimoišli kao par, a za kraj je naglasila da su, uprkos svemu, uspeli da ostanu prijatelji za ceo život.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here