Kosovo online

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani smatra da bi ta država trebalo da preispita učešće u regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan” ukoliko se dokaže da je Srbija na bilo koji način umešana u incident koji se krajem septembra dogodio u Banjskoj, prenosi Telma.

Osmani, koji je i visoki funkcioner DUI, najveće albanske političke partije u Severnoj Makedoniji, je saopštio u intervjuu Televiziji Telma da Srbija treba da napravi napor i dokaže da nije umešana u dešavanja na severu KiM.

“To je bila dobronamerna ideja. Međutim, mislim da posle dešavanja na Kosovu 24. septembra, Srbija treba da napravi napor da dokaže da nije umešana u taj događaj, jer ako postoji bilo kakvo državno mešanje, to pravi nemogućim naše učešće i drugih zemalja u regionu zato što je ideja Otvorenog Balkana, pre svega, bila pomirenje. I ovo što se desilo na severu Kosovu sa napadom, nadam se da će se dokazati da nema umešanosti države, ali ako se dokaže da ima zaista mislim da treba da preispitamo svoje učešće”, rekao je Osmani.

10 COMMENTS

  1. Ovo je Albanac na vlasti u Makedoniji…oni prave Veliku Albaniju dok Makedonci ćute – to je cena izdaje Srbije.

  2. Albanci stvaraju od pravoslavne makedonije deo velike Albanije.Makedonija cuti.jadna je to drzavica,kojoj Siptari kolo vodi.Imali ste uvek izdajnicko rukovodstvo.Umesto da sagledate ko vam je previ neprijatelj vi od samog pocetka ste protiv Srbije.Srbija vam je dala svoje vekovne crkve.Drzava vam uveliko nestaje a vi radite sve protiv Srba i Srbije jedinih vasih istisnkih prijatelja..Vi ste okruzeni neprijateljima.Albanci.Bugari dok su vam Grci oduzeli vase ime a vi verujete pravoslavnim neprijateljima Amerikancim

  3. Jadni Makedonci promenise im ime u Severnu Makedoniju. Udjose u Nato pakt
    A 20%Albanaca uzeli 50%vlasti u Makedoniji.i priznali Kosovo.kurti postavio spomenik u centru Skoplja na Cairu najvecem nacionalistu na Balkanu Ademu Demaciju a u centar Tetova Kurti drzi govor pod zastavom Velike Albanije.Makedonc jadni cute nemogu nista da urade.Za 15 god Makedonijom ce vladati Albanci.Pamet u glavu Makedonci dok jos nije kasno

    • Ти и не знаш где су Карпати :))), али Срби знају где је Кавказ – можда да те пошаљемо код Азербејџанаца и Дагестанаца да те мало комшијски подуче географији :))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here