Solidarnost za Kosovo
Selo Suvo Grlo

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” iz Francuske stigao je juče u srpske enklave. Uprkos zabrani koja je uvedena Arnou Gujonu, osnivaču te organizacije, 10. septembra prošle godine, francuski volonteri, njih osmoro, ušli su na Kosovo bez problema ni zadržavanja od strane kosovskih službi bezbednosti. 

Selo Banje

Distribucija paketića za decu, školskog pribora i nove garderobe počela je danas u metohijskim selima Banje, Crkolez i Suvo Grlo a nastaviće se do 2. januara. Ukupna vrednost humanitarne pomoći prelazi 62.000 evra.

Banje

– Pored materijalne pomoći, naši volonteri će u svakom domu pružiti svu ljubav i solidarnost koje osećaju prema žiteljima enklava. Ta moralna podrška je izuzetno značajna, pogotovo u ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim. Iako nisam fizički prisutan zbog zabrane, moje srce i moje misli su sa njima. Sa volonterima koji su napustili svoj komfor i uzeli odmor u svojim firmama da bi došli na Kosovo. Sa prijateljima iz Gračanice koji ih vode po enklavama kao pravi domaćini i pokazuju im srpsko gostoprimstvo. Sa decom i njihovim roditeljima koji žive u zabačenim selima u koja sam ranije uvek rado navraćao. Sa svim Srbima sa Kosmeta, koji ne odustaju uprkos svemu. Naša akcija se nastavlja i naša odlučnost ne jenjava! – izjavio je Arno Gujon.

Ovo je 48. konvoj koji je stigao na Kosovo od 2004. godine kada je osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo” u Francuskoj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here