Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
Ilutracija

Jedna muška osoba je ranjena u Klisu i izbačena iz automobila na staroj kliškoj cesti, javlja Slobodna Dalmacija. Muškarac je dobio prostrelnu ranu glave, a izbačen je iz vozila u blizini tunela u Klisu. Policija je dojavu o ovom događaju dobila u ponedeljak u 22.54 od ženske osobe.

Policija je u utorak ujutro poslala i službeno saopštenje:

– Sinoć oko 22.55 sati dobili smo dojavu da je na području Klisa došlo do uporabe vatrenog oružja i ranjavanja muškarca. Policijski službenici su izašli na mesto događaj i pronašli muškarca bez svesti s ranom na glavi. Utvrđeno je kako se radi o 32-godišnjaku koji je odvezen na pružanje lekarske pomoći u splitsku bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne povrede. O događaju je obavešteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, na mestu događaj je obavljen uviđaj. U službene prostorije dovedene su dve osobe nad kojima je u toku kriminalističko istraživanje – navodi se.

Slobodna Dalmacija saznaje da je ranjeni muškarac zapravo Branko M. zvani Naranča, 32-godišnjak iz Splita koji je policiji već poznat po zlouporabama opojnih droga. Svojevremeno je bio u bekstvu od policije kada su policajci Odeljenja za droge zaskočili njega i prijatelja u automobilu te su oni počeli bežati i pri tom su kroz prozor izbacili vreću u kojoj je bilo 1239,5 grama marihuane, 525,6 grama amfetamina i 100 komada amfetamina u kapsulama.

Branko se za Slobodnu Dalmaciju 2016. godine žalio na brutalno postupanje policije prema njemu tri dana nakon Ultra festivala. Kako su tada rekli iz policije, sila je prema njemu primenjena nakon što su policajci ušli u stan i videli kako kroz prozor baca keramičku pločicu s praškastim tragovima bele materije. Učinili su to da bi, kako su tada pojasnili, “sprečili uništavanje dokaznog materijala i beg”, a u postupanju je mladić zadobio lakše telesne ozlede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here