commons.wikimedia.org/www.flickr.com/people/45644610@N03
Izraelska vojska

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da su postupci Irana pokazali da ta zemlja ”krši svoje obaveze” prema međunarodnoj zajednici, nakon što je Teheran zabranio pristup zemlji inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Netanijahu je, takođe, rekao da ”Iran namerava da se naoruža nuklearnim oružjem”, i dodao da će Izrael ”učiniti sve što je potrebno” da se od toga zaštiti, prenosi Rojters.

IAEA je saopštila da ju je Iran obavestio o svojoj odluci da ne dozvoli da više iskusnih inspektora IAEA pristupi njegovim nuklearnim postrojenjima.

”Osuđujem ovu nesrazmernu i jednostrano donetu odluku bez presedana. Ona predstavlja nepotreban udarac ionako zategnutim odnosima između IAEA i Irana”, rekao je šef IAEA Rafael Grosi.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluka o zabrani praćenja programa predstavlja odgovor na ”pokušaj SAD i tri evropske zemlje da zloupotrebe IAEA u sopstvene političke svrhe”.

2 COMMENTS

  1. Izrael to prvo sa Putinom mora da resi. On upotrebljava iranske dronove i ako treba pomoce Iranu da dodje do nuklearnog naoruzanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here