EPA/Julien Warnand
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen osudila je vazdušni napad Irana na Izrael.

Fon der Lajen je jutros u objavi na mreži X pozvala zvanični Teheran da odmah prekine vazdušne udare.

– Oštro osuđujem eklatantan i neopravdan napad Irana na Izrael i pozivam zvanični Teheran i njegove predstavnike da odmah prekinu ove napade – poručila je Fon der Lajen.

Ona je navela da “sada svi akteri moraju da se suzdrže od dalje eskalacije” i da rade na obnavljanju stabilnosti u regionu.

Iran je sinoć lansirao na Izrael stotine dronova i raketa, navodeći da je reč o odmazdi za napad na iranski konzulat u Damasku, u kojem su poginuli visoki oficiri iranske Revolucionarne garde.

5 COMMENTS

  1. Ko je tebe stavio u Brisel? Nisi bila ni na jednoj listi za biranje. Milijardu Evra si utajila u nemackoj kada si bila ministarka a sad tamo u Briselu 20 milijarde si dala Firmi Fajzeru i delis ( pola/pola) sve te milijarde poreznih obveznika svima. Samo cekam kada ce te vec jednom uhvatiti i pred sud privesti

  2. Dakle ovo je demokratija u punom sjaju, predsednica tamo neke komisije govori u ime država i naroda EU! Pa mora, kad su države i narodi toliko nedemokratski!

  3. Zašto isto tako gospođa nije rekla da Izrael ne napada Gazu? Dvostruki aršini… Zapadna demokratija je u suštini interes zapada i ništa drugo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here