Goran Zlatković
„Oskar kvaliteta 2023“

Godišnja nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta 2023“ uručena je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) 29. put po redu u okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, kojim se u našoj zemlji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta.

Dobitnici „Oskara kvaliteta 2023“ su „Generali osiguranje Srbija a.d.o.“ Beograd – Šampion izvrsnosti, a Dragan Filipović, izvršni direktor Kompanije – Lider poslovne izvrsnosti 2023, Univerzitetski klinički centar Srbije, Centar za medicinsku biohemiju – Šampion izvrsnosti 2023, a Doc.dr Sanja Stanković, direktor Centra za medicinsku biohemiju – Lider poslovne izvrsnosti 2023, zatim, „HUTCHISON d.o.o.“ Ruma, postigao je izvrsnost u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, zadovoljstvo zaposlenih, a nagrada je pripala i Zavodu za javno zdravlje Šabac u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, rezultati poslovanja.

Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede.

„Ova manifestacija trasira put ka razvoju oblasti infrastrukture kvaliteta u Srbiji već više od dve decenije, promoviše izvrsnost u poslovanju kroz organizaciju takmičenja kroz nagradu Oskar kvaliteta. Kompanije koje učestvuju u ovom takmičenju postigle su odlične rezultate na tom polju i služe kao primer dobre prakse ostalim kompanijama. Kvalitet je ključna komponenta uspeha u današnjem poslovnom svetu a poslovna izvrsnost predstavlja temelj konkurentske prednosti“, rekao je Slobodan Cvetković, ministar privrede.

Ova prepoznatljiva manifestacija predstavlja svojevrsnu priliku da organizacije, bez razlike da li dolaze iz privredne ili vanprivredne delatnosti, prikažu postignute rezultate, pokažu primere dobre prakse, otkriju eventualne greške i načine kako ih prevazići, a sve u cilju daljeg praćenja i unapređivanja svojih performansi i rezultata, istakla je Gordana Tiodorović, pomoćnik direktora Sektor za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova PKS.

Ukazuje da je „Oskar kvaliteta“ za sada jedina nacionalna nagrada za kvalitet, odnosno poslovnu izvrsnost, koja se dodeljuje u našem regionu, zemljama Zapadnog Balkana.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti, a dodeljuje je Žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija i privrednih asocijacija.

Učesnicima današnjeg skupa obratili su se i zamenik direktora Sektora za stateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Bojan Stanić, pomoćnik ministra privrede u Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda Nikola Vitas, predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost Miloš Jelić, i drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here