EPA/Jason Szenes
Nik Kirios

Australijanac Nik Kirios pobedio je prvog nosioca i branioca titule na US openu Danila Medvedeva – 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 u četvrtom kolu poslednjeg kalendarskog Grend slema u sezoni. Rus će zbog prerane eliminacije ostati i bez prvog mesta na narednoj ATP listi.

Kontroverzni Nik stigao je tako i do četvrte pobede iz pet međusobnih duela sa Rusom, pa će se za polufinale boriti sa Karenom Hačanovom, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste – 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.

Očekivao se istinski spektakl u dvoboju Kiriosa i Medvedeva i on na startu susreta nije izostao. Australijanac je u šestom gemu napravio brejk, ali je već u sledećem Rus uzvratio udarac i drama je otišla u tajbrejk.

Tri set lopte uspeo je da odbrani Nik, da bi svoju četvrtu realizovao i poveo 1:0 u setovima. Dobio je taj-brejk rezultatom 13:11, a Medvedev je posle gubitka prvog seta zapretio da će prestati da igra. Zasmetalo mu je ponašanje u loži Kiriosa, koji je uzeo petominutnu pauzu i otišao u toalet, dok je Rus tada ušao u sukob sa sudijom.

– Oni to ne mogu da urade. Ukoliko to urade još jednom neću igrati dok neko ne izađe. Upravo sam vam rekao da neću igrati ako to urade drugi put, jer ne mogu to da rade na moj servis. Oni su u loži profesionalnog tenisera. Još jednom ako to urade na moj servis, ja neću više da igram – rekao je Danil, koji se kasnije smirio.

U drugom setu nije bilo toliko uzbuđenja, samo što je Medvedev uspeo da napravi dva brejka, naspram jednog Kiriosovog i slavi sa 6:3. Činilo se da će Rus iskoristiti psihološki momenat i da će uspeti kao branilac trofeja na US openu da se domogne četvrtfinala, ali…

Kirios je prvi servirao u trećem setu i u četvrtom gemu je uspeo da “ukrade servis” rivalu, da bi na kraju rutinski slavio 6:3. A onda u četvrtom setu totalna dominacija Australijanca koji je sa dva brejka i za samo 35 minuta borbe, potvrdio da je noćna mora za Rusa – 6:2.

Medvedev će zbog preranog povratka kući izgubiti i prvo mesto na ATP listi, dok se Kirios u četvrtfinalu sastaje sa još jednim Rusom Karenom Hačanovom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here