EESTEC LC Novi Sad
Nova znanja za studente

Hard Skills Academy – je projekat Udruženja studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad) koji se organizuje po prvi put ove godine sa ciljem da studentima pruži priliku unapređenja veština iz stručnih oblasti potrebnih za rad u različitim industrijama.

Studenti će posle pohađanja Akademije steći relevantna praktična znanja i samim tim postati konkurentniji na tržištu rada.

Akademija će se realizovati u vidu dvodnevnih predavanja 3. i 4. juna, zaključno sa hakatonom koji će biti održan 10. juna. Planirano je da akademiju pohađa 20 polaznika koji će biti odabrani na osnovu dosadašnjeg iskustva i lične motivacije izloženih u prijavi.

Tema koja će se obrađivati na ovogodišnjoj Akademiji je Data Science. Zamisao je da za dva dana predavanja stručni predavači sprovedu studente kroz kompletan proces Data Science Lifecycle-a i tako ih upoznaju sa ključnim metodologijama i konceptima neophodnih za uspešan rad u data science-u.

Učesnici će naučiti kako da prikupe, selektuju, organizuju, analiziraju i obrade podatke, te kako da predstave svoje rezultate na najbolji mogući način. Nakon predavanja, učesnici će se podeliti u timove i dobiti podatke koje će obrađivati u periodu do hakatona.

Na samom hakatonu ekipe će dobiti priliku da stečeno znjanje sa predavanja primene u praksi, tačnije da iskoriste prethodno obrađene podatke i finalizirana istraživanja primene na konkretan zadatak. Svoja rešenja će predstaviti i odbraniti prezentacijom u trajanju do 15 minuta. Stručna komisija će pažljivo analizirati i oceniti sva rešenja, a ono najbolje nagraditi.

O organizatoru

EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Udruženje je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od 42 lokalna komiteta u 24 države širom Evrope.

EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na Kongresu u Londonu i ovaj ogranak čine volonteri – studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski inženjering, softversko inženjerstvo i grafički dizajn.

Naše Udruženje svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje. Volonterskim radom unutar našeg Udruženja studenti dobijaju mogućnost sticanja veština koje će im biti od velikog značaja za buduće karijere, a isto tako dobijaju mogućnost da putuju i na taj način upoznaju kolege različitih kultura i običaja.

Mi uspešno delujemo već 22 godine i to uz podršku od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kao i vodećih kompanija iz struke koje uviđaju značaj naših aktivnosti.

Za više informacija pogledajte www.eestecns.org, a za prijave na Akademiju posetite https://forms.gle/ZE5a8EQNxLWwVEpq8

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here