Uskoro prodaja dela imovine “Jata”

0

"Hoćemo da neproduktivnu imovinu pretvorimo u produktivnu, imamo zgradu u Londonu koja nam je suvišna, a sa druge strane imamo neispravne avionske motore. Zar nije bolje da ih zamenimo", rekao je Radosavljević.
 

Prema njegovim rečima, ove jeseni će o pitanju rešenja viška zaposlenih "otići možda 200 radnika", a ostatak, koji je znatno veći, kroz restrukturiranje ili odvajanje delova koji nisu u funkciji delatnosti".

On je naveo da će prodaja imovine u inostranstvu biti poverena kompaniji za upravljanje državnom imovinom DIPOS.

Radosavljević je ocenio da je za "Jat" najbolje da se privatizuje po modelu na koji je privatizovana "Zastava" u Kragujevcu, navodeći da će taj model dati bolje ekonomske efekte nego tenderska privatizacija.

Na pitanje koji bi strateški partner došao u obzir za "Jat", Radosavljević je kazao da on nije taj koji može da bira i koji će se u to upuštati, jer će i sam biti otpušten kada dođe novi vlasnik.

Što se tiče dugova, direktor "Jata ervejza" je rekao da oni nisu veliki, ali je ukazao da se nameće potreba za zaduživanjem od najmanje 24 miliona evra u ovoj godini, kako bi kompanija funkcionisala.
 

Na pitanje da li će država dati garancije za podizanje kredita od 40 miliona evra, koje je on predložio u svom planu konsolidacije "Jata", direktor je rekao da je od vlade dobijeno to obećanje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here