EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN
Vladimir Putin

Ruska nacionalna turistička agencija najavila je planove da posetiocima ponudi rutu koja prati omiljena odredišta predsednika Vladimira Putina po ogromnim prostranstvima Sibira.

Zvaničnici nacionalne agencije „Rostourizm“ su objavili da zajedno sa turoperatorima rade na uspostavljanju turističke rute u nekoliko oblasti najvećeg regiona u zemlji koja će zainteresovanim posetiocima omogućiti da putuju stazama predsednika Putina, njegovim omiljenim destinacijama koje najčešće posećuje i gde odlazi u lov ili na kraći odmor.

– Mnogo turista nam se obraća sa željom da odu na mesta koje posećuje i naš predsednik. Ljudi vide ova jedinstvena mesta na televiziji i žele da odu tamo, da bolje upoznaju svoju zemlju. Stoga su ‘Rostourizm’ i vodeći turoperatori Rusije pokrenuli inicijativu za stvaranje nove nacionalne turističke rute do mesta gde predsednik voli da se odmara. Staze takve rute će biti razmotrene na stručnom veću – stoji u saopštenju agencije.

U septembru je Kremlj objavio fotografije predsednikovog nedavnog putovanja u Sibir, gde je, kako su preneli, pešačio i pecao sa ruskim ministrom odbrane, Sergejem Šojguom. Slike prikazuju Putina kako stoji u reci, skida ribu sa udice, kao i kako prolazi kroz neke od beskrajnih predela koji oduzimaju dah.

Putinova prethodna putovanja zapamćena su po već dobro poznatim fotografijama predsednika bez majice na odmoru u Republici Tiva ili na konju u Republici Hakasija, između ostalih destinacija za koje se zna da je posetio van svojih državničkih dužnosti.

Zvaničnici kažu da je nova predsednička tura deo preispitivanja ponude Rusije međunarodnim i domaćim posetiocima, u skladu sa onim što želi nova generacija turista. Do 2024. „Rostourizm“ planira da ustanovi preko 1.000 ruta širom Rusije, zahvaljujući sredstvima od 5,3 milijarde rubalja odobrenih za podršku ovim projektima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here