Youtube/Crno na bijelo
Dritan Abazović

Nosilac liste koalicije „Crno na bijelo“, Dritan Abazović kazao je nakon konsultativnog sastanka sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem da je dogovor da 23. septembra verifikuju mandate i izaberu predsednika Skupštine.

– Uspeli smo da u katastrofalnim uslovima pobedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu – rekao je Abazović.

On je dodao da se nisu osećale nikakve opstrukcije.

– Imamo već predlog ko bi bio predsednik Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana – rekao je Abazović.

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ zahvalio se građanima.

– Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS – rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

– Prirodni put je da Zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje – poručio je Đukanović.

Momo Koprivica iz koalicije „Mir je naša nacija“ kazao je da su u ime te koalicije istakli „da se Skupština unese u demokratske institucije koje funkcioniše“.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27, koalicija „Mir je naša nacija“ deset, a platforma „Crno na belo“ četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista „Nik Đeljošaj-Genci Nimanbegu“ i koalicija „Jednoglasno“.

1 KOMENTAR

  1. Kakva je bila akcija milove Vladavine Ovo će od Opozicije biti Reakcija na njegovu vladavinu punih 30 godina.i TREBA DA ODGOVARA KRIVIČNO I DA BUDE KAŽNJEN ZATVOROM.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime