PKS

Kompanije Splitsko-dalmatinske županije veoma su zainteresovane za saradnju sa privrednicima iz Srbije o čemu svedoči veliki broj sastanaka i posećenost štanda Privredne komore Srbije na 23. međunarodnom sajmu privrede SASO u Splitu.

PKS je prvi put organizovala učešće domaćih firmi iz sektora mašinske, građevinske, metalske i industrije nameštaja. Od 23. do 26. oktobra svoju ponudu predstavljaju: MAŠINO PLUS, Kikinda, GRAĐEVINAR, Ivanjica, RAM INTERNATIONAL, Beograd, SCHLAFARIA, Beograd, FABRIKA BAKARNIH CEVI, Majdanpek, ANIMO, Valjevo.

Nakon otvaranja sajma štand PKS posetili su ministarka poljoprivrede Republike Hrvatske, Marija Vučković, potpredsednica Hrvatske gospodarske komore, Mirjana Čagalj, direktorka županijske komore Split, Vesna Fridl, sa saradnicima.

U razgovoru sa srpskim kompanijama, izlagačima na nacionalnom štandu, potpredsednica Čagalj ukazala je na kvalitet njihovih proizvoda i naglasila da je upoznata sa stručnim kadrom koji je učestvovao u izgradnji određenih objekata u Istri. Kompanije iz Splitsko-dalmatinske županije, kao i ostalih primorskih županija veoma su zainteresovane za saradnju sa srpskim privrednicima, o čemu svedoči značajna posećenost štanda PKS. Posebno je velika zainteresovanost za izvođenje sezonskih radova u građevinarstvu.

Sajam SASO organizuje se nakon turističke sezone kada se prave planovi za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata u turizmu. Sajam je ove godine okupio 20 odsto više izlagača nego prethodne.

Deo privrednika iz Srbije zainteresovan je za nastup na sajmu GAST, koji se održava poslednjeg vikenda u februaru, a okuplja proizvođače hrane i pića, opreme za ugostiteljstvo i za opremanje hotela i turističkih objekata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here