youtube/N1
Milorad Pupovac

Predsednik Samostalne demokatske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je i lider opozicionog Domovinskog pokreta, povredio pijetet tog grada najavom da će ovogodišnja Kolona sećanja biti posvećena HOS-u i porukom da oni koji ne poštuju HOS-ovce i ne prihvataju ustaški pozdrav “za dom spremni” i ustaško slovo “U” ne treba ni da dođu na obeležavanju godišnjice.

“Znamenja koja su povezana s pokretom koji je iza sebe ostavio istorijsko zlo u obeležavanju toga grada je povreda pijeteta. Pretvaranje Dana sećanja na žrtve Vukovara u predmet političke kampanje i nadmetanja takođe je povreda tog pijeteta”, izjavio je Pupovac u Hrvatskom saboru komentarišući Penavine poruke sa današnje konferencije za novinare.

Pupovac je, prenosi Hina, rekao da da su Penavine poruke razlog za ozbiljnu zabrinutost i da će premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi prepustiti da reagiraju i kažu šta imaju u vezi sa tim.

Smatra da je svima u interesu da komemoracija u Vukovaru prođe u dostojanstvenoj atmosferi, da svako ko želi može tamo doći i da nema ničeg što bi moglo bilo koga povređivati ili vređati.

Na pitanje da li je planirao ove godine da dođe u Vukovar i da li je iz Penavinih poruka zaključio da ne treba da ide, Pupovac je rekao:

“Ne, nisam zaključio. Ni do sada se nisam rukovodio time šta je neko rekao, da li negde mi iz SDSS-a treba da budemo ili ne”, rekao je Pupovac i dodao da su išli i tamo gde su im rekli da nisu dobrodošli, tamo gde je, kako je rekao, bilo najteže doći.

2 COMMENTS

  1. Ту је одавно све више него јасно, Србима у НДХ-азији нема места, ако ћеш се жалити Пленковићу нашао си правог Усташу!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here