Usvojen akt o odlaganju sudskih procesa protiv Berluskonija

0

Berluskoni je optužen u dva postupka pred sudom u Milanu – za korupciju i utaju poreza, što italijanski premijer negira. Zakon po kojem tekući sudski postupci protiv premijera i ministara mogu da se odlože na pola godine, danas je dobio konačnu potvrdu u italijanskom Senatu, preneo je AP.

 

Kritičari ovog zakona tvrde da ga je parlament, u kojem Berluskonijevi konzervativci imaju većinu, usvojio samo zbog toga da bi zaštitio premijera od milanskih procesa.

 

Biti premijer Italije ima svoje prednosti: Silvio Berluskoni

S druge strane, oni koji podržavaju ovu meru tvrde da je ona neophodna, jer "Italijani nisu glasali za Berluskonija da bi mu se sudilo, već da bi vodio državu."

Berluskoni je, u međuvremenu, izrazio optimizam kada su u pitanju lokalni izbori 28. i 29. marta, uprkos značajno narušenom imidžu zbog optužbi i ranijih seksualnih skandala.
 

Berluskoni, poznat po ispadima u javnosti, i danas je napravio skandal, kada je na konferenciji za novinare rekao jednom od učesnika koji se raspravljao sa ministrom odbrane Injaciom Larusom: "Sram vas bilo!. Znam ja zašto ste vi ljuti: zato što svakog jutra morate da se pogledate u ogledalo"!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here