pixabay.com

Krivično vanpretresno veće suda usvojilo je žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao. Devetogodišnji dečak je juče od povreda preminuo.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je odlukom veća preinaceno rešenje sudije za prethodni postupak i određen pritvor do 30 dana za L.G, koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.

Ovom odlukom je takođe ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole, koju je umesto pritvora u sredu L. G. odredio sudija za prethodni postupak.

Pritvor mu je odlukom veća danas određen zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao d aponovi krivično delo.

L.G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored predloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode, zbog čega je tužilaštvo danas uložilo žalbu.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Takođe je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Zbog puštanja na slobodu L. G. građani su organizovali proteste na Karaburmi prethodnih večeri.

Njemu se na teret stavljaju krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 casova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S.B. (2011.) i L.B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda juče preminu.

Otac M.B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili ošteceni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

2 COMMENTS

  1. I taj sudija za prethodni postupak da se veštači da se vidi da li je normalan.. oduzeo dozvolu i pustio ludaka na slobodu.. i taj lekar što je dao saglasnost da se izda vozačka dozvola manijaku i on da se veštači.. i oni su doprineli ubistvu deteta..

  2. Koje su tu sramote od sudija… Pustaju coveka koji je ubio dete, nakon vise saobracajnih prekrsaja pre toga. Nakon protesta javnosti oni mu ipak odredjuju pritvor. Sudije mone zakucace Vam kriminalci koje pustate na slobodu na vrata kad tad!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here