Youtube/DLD Conference
Sergej Polunjin

Humanitarni događaj Fondacije Sergej Polunjin kao Gala program baletske umetnosti održan je na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Umetničko veče “Sergej i prijatelji” u saradnji sa agencijom “Fabrika”, na čelu sa ukrajinsko-ruskim baletanom realizovano je s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije Sergeja Polunjina. Vesna Mandić ispred agencije Fabrika je istakla da je baletan i glumac Sergej Polunjin izuzetan kao čovek, human, čaroban, i trudi se da pomogne mladima, i sa svojom Fondacijom će uspeti u nameri da se sakupe sva neophodna sredstva za školovanje srpskih baletskih igrača. Mandićeva je otkrila da Polunjin od 2017. ima srpsko državljanstvo, tada je nastupio u Narodnom muzeju, zavoleo Srbiju, Beograd u koji dolazi barem jednom godišnje i ima svoja omiljena mesta u prestonici koja redovno posećuje.

Predstavnici Fondacije “Sergej Polunjin” su istakli da nemaju materijalne koristi, već im je jedini interes da pomognu i podrže školovanje mladih talenata koji žele da im balet bude profesionalni poziv.

Umetnik je uoči predstavljanja programa Fondacije “Sergej i prijatelji” istakao da uvek u Srbiji ima posebnu dobrodošlicu.

– Uvek sam srećan kada dolazim u Srbiju, ovde u Beograd, barem jednom godišnje kada organizujemo veče Fondacije ‘Sergej Polunjin’ i neverovatno mi je koliko cela ta naša priča napreduje. Prija mi da gledam pozitivne rezultate i pregled uspeha za proteklu godinu. Fondacija sve više raste svake godine. Ima toliko talentovanih mladih baletskih igrača u Srbiji – naglasio je Polunjin, koji od 2017. godine pored ruskog i ukrajinskog ima i državljanstvo Srbije.

On je otkrio da srpske diplomce uspeva da odvede i u takve institucije poput Mihajlovski teatra u Sankt Peterburgu (Rusija), gde će odabrani imati priliku da tokom četiri godine postane profesionalni baletski umetnik uz sponzorstvo same Fondacije “Sergej Polunjin”.

– Zbog cele političke situacije, nisam odlazio iz Rusije punih godinu dana, tako da sam sada evo napravio promenu, koja uvek prija. Volim da dolazim u Beograd, u vašu zemlju, gde uvek imam oko sebe tople, drage ljude – naveo je baletski igrač, koreograf, model, rođen u Ukrajini 1989. godine.

Tri solo nastupa

Tri solo nastupa Sergeja Polunjina su oduševila publiku, ostala dva su bila posebno zahtevna, prvi kao odlomak kompleksnog baleta “Majstor i Margarita” i drugi na muziku Čajkovskog. Osnovni i glavni cilj ove večeri bio je da se obezbede sredstva za nastavak školovanja stipendista Fondacije, koja moraju biti uplaćena do kraja godine.

– Uvek volim da se upoznajem sa novim talentima iz Srbije – rekao je Polunjin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here