K. Nedeljković
Obradovana: Živka Stanojević

Još jedan prilog od 200 dolara plemenite Rajke Tarlać uručen je proteklih dana i samohranoj majci Živki Stanojević iz Progara kod Surčina, kome se silno obradovala. Posebno imajući u vidu da ova napaćena žena samo od socijalne pomoći mora ćerkama da obezbedi krov nad glavom, hranu, garderobu, školski pribor i knjige.

– Živimo kao podstanari, što je breme samo po sebi. Škola je ponovo počela, završen je raspust, a samim tim počinje i dovijanje kako da devojčicama obezbedim sve što im je potrebno. Hvala do neba dobroj Rajki koja je mislila na nas i olakšala mi ovo breme. Imala sam čast da sa njom porazgovaram telefonom. Oduševila me je svojom brigom i zahvalna sam joj na rečima podrške. Trudim se da budem maksimalno pozitivna, uprkos nemaštini u kojoj živimo, ali ponekad ne ide. Međutim, kada stigne ovakva podrška, odmah se probude nova snaga i vera da ćemo i nas tri u nekom trenutku života dočekati malo lakše i bolje dane. Razumevanje dobrih ljudi i sama želja da nam pomognu bili su poput melema za naše teške rane. Da njih nije bilo ne bismo imale čemu da se nadamo – rekla je Živka, koja je težak bubrežni bolesnik.

Zbog operacije kičme nesposobna je za rad, pa prima socijalnu pomoć manju od 100 evra, a od kada ju je muž izbacio iz kuće, kao podstanaru joj više od polovine te sume odlazi na kiriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here