Tanjug
Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je uveren da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

Bocan-Harčenko smatra da je Vučićev stav sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

– Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim, postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti – rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24.

Ruski ambasador kaže da je Zapad sve zahteve evropskog puta prema Beogradu sveo na tri: pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske.

Dodao je da su to zahtevi koji su “najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd”.

2 COMMENTS

  1. Godine 1992 tačno 31 maja RF je okrenula dupe Srbiji i uvela joj sankcije koje su joj razorile ekonomski i socijalni život.
    To ne znači da mi treba da uzvratimo. Nikako!
    Al samo da se zna….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here