Foto: Instagram
Kujtim Fejzulaj

Austrijska policija dobila je video snimak koji bi mogao da rasvetli veliku nepoznanicu u terorističkom napadu od 2. novembra, a to je pitanje kako je terorista Kujtim Fejzulaj došao naoružan u centar Beča.

Na snimku se vidi kako jedan muškarac, na suvozačkom mestu, u kolima sedi sa automatskom puškom među nogama, isti tip koji je korišćen u napadu u kojem je ubijeno četiri lica i povređeno više od 20 osoba.

Ovaj snimak, kako je sada isplivalo u javnost, policija je dobila još u noći napada.

Prema pisanju nedeljnika “Profil” video snimak traje deset sekundi.

U pozadini se čuje albanska rep pesma “Ak47” pevača Nuš.

Što se automobila tiče radi se o vozilu marke BMW.

Policija je utvrdila da je oružje, koje se vidi na smimku automatska puška “Zastava M70”, ista koju je Fejzulaj koristio u terorističkoj akciji.

Video snimak je postavljen na dve Vocap grupe, a jedan od članova tih grupa je u nedelji pre atentata bio u kontaktu sa napadačem.

Takođe taj 21-ogodišnjak je vlasnik jednog crnog BMW-a 321i, zbog čega je osumnjičen da je vozio teroristu, a tako i saučestvovao u napadu.

Pored toga u javnosz dospele su nove informacije o 20-ogodišnjem Fejzulaju, koji je, nakon prevremenog puštanja iz pritvora, bio najmanje jednom na saslušanju u Službi za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma.

Bio je saslušavan u vezi lica iz islamističke scene.

Bečka policija je potvrdila da je u januaru ove godine sprovela “analizu opasnosti”, a u februaru je Fejzulaju oduzet austrijski pasoš.

Magistrat 20 je saopštio da je Fejzulaj pokušao da izvadi ličnu kartu, ali je službenik video da je osuđivan zbog terorizma, te mu je odbio zahtev i zatražio njegovo oduzimanje.

Inace Fejzulaj je imao državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, odakle su poreklom njegovi roditelji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime