Uz eksperte uče korake

0
Prvi ansambl SKUD "Branko Radičević" iz Lugana
 

Koreograf Miodrag Runjo je folklorašima pokazao novu koreografiju korak po korak, na šta je potrošeno mnogo vremena, truda i znoja. Ali, time su dokazali i potvrdili da nisu tek tako osvojili zlatnu medalju na prošlogodišnjoj Evropskoj smotri u Banjaluci, već da iza njih stoji mukotrpan rad.

Predsednik: Slava Ilić

Etnomuzikolog Marija Vukoslavčević svojim umećem je pokazala i učila ovo društvo kako najautentičnije treba da zvuči pevanje i da se peva dvoglasno, a po mogućnosti i troglasno. Tu je bio i šef orkestra Darko Čikić, koji je pomno pratio svaki korak nove koreografije.

– Hoćemo i trudićemo se da na sledećoj Folklorijadi srpskog folklora u Švajcarskoj potvrdimo ovo naše tako drago zlato osvojeno u Banjaluci. Zato smo angažovali koreografa i etnomuzikolaga i vežbamo novu koreografiju punom parom. Za sada neka to bude tajna do folklorijade – kaže za "Vesti" Slava Ilić, predsednik ovog udruženja.

Zabava 24. januara

SKUD "Branko Radičević" organizuje zabavu u subotu 24. januara, s početkom u 17.30 u sali Capannone (Via Ceresio 25 – 6963 Pregašona).
Učestvuju SKUD "Branko Radičević" iz Lugana i Udruženje "Sveti Sava" iz Belinconea.
Specijalna gošća večeri Zvezda Granda – Aleksandra Prijović i orkestar Duška Petrovića i Mikija Slovenca.Uprava ovog udruženja želi prijatnu dobrodošlicu svim gostima.

– Najvažnije je druženje među nama i srećan sam što se mi omladinci slažemo, a pre svega poštujemo jedan drugog, što je najbitnije. Drago mi je takođe što smo kao predstavnici srpskog folkora iz Švajcarske osvojili zlatnu plaketu u Banjaluci, što nam daje još veću želju i volju da učimo nove koreografije – kaže potpredsednik udruženja Aleksandar Jeremić

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here