Vesti
Igralo se do zore: Kolo u Okvilu

Iako Nova godina u Kanadu dolazi bez pompe i velikih proslava, jer se prethodno velika pažnja posvećuje obeležavanju Božića, a 2019. u srpskoj zajednici u Kanadi proslavljena je u brojnim klubovima u svim većim gradovima. Bilo je doduše dočeka Nove godine i u crkvenim salama, ali samo uz iznajmljivanje, što znači ne u organizaciji crkveno-školskih opština, s obzirom na to da je vreme posta i takva vrsta proslava nije primerena crkvenim organima.

Reporter “Vesti” Novu godinu dočekao je s prijateljima u klubu Galaksi u Okvilu, zapadnom predgrađu višemilionskog Toronta. Bilo je izuzetno veselo, a ansambl Kolo iz Toronta je odličnim kombinovanjem muzičkih numera od zabavnih do narodnih doprineo da veselje bude izuzetno, a ples i kolo nisu prestajali cele noći sve do zore.

Mladi Novu godinu u Torontu slave na otvorenom, na Natan Filips skveru i na kućnim žurkama, naši ljudi i narodi poreklom iz Evrope, Južne Amerike i Kine, nisu se odrekli novogodišnjih proslava.

Tako je Novu 2019. porodica Latinović iz Misisage dočekala u društvu prijatelja i rodbine, uz bogatu trpezu i okićenu jelku. Zajedno su se našli Srbi, Kinezi, Rumuni i Poljaci poželevši jedni drugima srećnu Novu godinu. Pevalo se uz gitaru, ukulele i klavir.

U ponoć je, naravno, otvoren šampanjac za dobro zdravlje, radost i uspeh u predstojećoj godini. Uz kamin, igrale su se i društvene igre. Proslava Nove godine bila je prava slika multikulturalnog Toronta.

 

Izvor:
V. M. - G. G.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here