B. M.
Tamburaši Marka Jovanovića

Iako za doček srpske i pravoslavne Nove godine u Minhenu nije bilo mnogo mogućnosti za masovnije slavlje naših ljudi, jer nijedan od nekoliko naših klubova nije organizovao slavlje, ipak je u noći između 13. i 14. januara bilo veselo, ali u manjim krugovima i društvima i nekoliko kafana i kafića. Oko stotinak članova KUD Kolo iz Minhena i njihovih prijatelja okupilo se u nemačkom sportskom restoranu Libero gde su uz muziku Stjepana Govedarice na klavijaturama i pesmu Gorana Grbića slavili dolazak srpske Nove godine.

Deo članova KUD Kolo na slavlju

Miljan Janković, član uprave KUD Kolo, kaže da je tokom večeri i noći bilo vrlo veselo.

Pozdrav srpskoj Novoj godini: Atmosfera u restoranu Libero

– Dokaz za to je da smo slavili do jutra. Bilo je to prvo pravo veselje i okupljanje u dobrom raspoloženju posle dve godine pauziranja zbog korona virusa. Oseti se da su se ljudi zaželeli veselja, dobrog druženja i opuštene atmosfere. Potvrda da se polako vraćamo u nekadašnje tokove normalnog života je i podatak da do maja kao društvo imamo dogovorena tri nastupa, na radost naših članova, igrača i svirača – kaže Miljan Janković.

Za igru su bili svi tokom večeri i noći

U hramu Svetog Jovana Vladimira kralja srpskog povodom Svetog Vasilija Velikog, srpske Nove godine i Malog Božića u subotu je svetu arhijerejsku liturgiju služio episkop Humski Jovan vikar episkopa Diseldorfa i Nemačke Grigorija.

Dobro raspoloženje: U Kafanici u Augzburgu

Proslava u Kafanici

Veselo je bilo i u restoranu Kafanica u Augzburgu koji vodi Suzana Rajak. Tamo se okupilo društvo od sedamdesetak članova dobro raspoloženih i spremnih da noć u kojoj stiže Srpska nova godina provedu uz tamburaše Marka Jovanovića iz Minhena. Uz dobru pesmu i muziku veselje je potrajalo do ranih jutarnjih časova. Za mnoge slavljenike bila je pogodnost što subotu nemaju kao radni dan, pa se nisu žurili kući zbog posla.

Muzika tamburaša na uvce