EPA/Will Oliver
Nikola Jokić

Košarkaši Hjuston Rokitsa nalaze se u seriji pobeda koju niko nije očekivao, ali posle pobede nad aktuelnim šampionima, svi će ih shvatati mnogo ozbiljnije. Tim Imea Udoke je u ponedeljak rano ujutru po srednjoevropskom vremenu na parketu svog “Tojota centra” pobedio šampione Denver Nagetse rezultatom 107:104.

Novu nestvarnu partiju u timu iz Kolorada pružio je srpski centar Nikola Jokić, koji je zabeležio novi tripl-dabl. Jednu od ključnih trojki za pobedu svog tima ubacio je Džef Grin, veteran koji je u prošloj sezoni igrao bitnu ulogu u šampionskom pohodu Nagetsa.

Bila je to šesta pobeda u nizu za „Rakete“, koje sada imaju skor 6-3, dok je Denver, koji i dalje igra bez povređenog Džamala Mareja, na bilansu 8-2. Nagetsima je u Hjustonu prekinut niz od četiri trijumfa.

Očekivano, Jokić je bio centralna figura i ove utakmice. Somborac je za 38 minuta u igri zabeležio 36 poena (13/26 iz igre, 8/8 slobodna bacanja), 21 skok, 11 asistencija, 1 blokadu i 3 izgubljene lopte. Bio je to četvrti tripl-dabl u sezoni, 109. u karijeri za nekadašnjeg igrača Mege. Od 2020. godine u NBA smo videli deset „30+20+10 utakmica“, a sedam od tih deset pripadaju Jokiću.

U Hjustonu u igru nije ulazio srpski centar Boban Marjanović.

Jokić je mogao da donese svom timu i izjednačenje, ali je sa skoro celog terena njegov šut bio neprecizan. Ima Denver za čim da žali jer je tokom tri četvrtine gotovo sve vreme vodio, ali je u četvrtoj došlo do preokreta. Jokić je na 19 sekudni do kraja meča ubacio trojku za zaostatak od samo jednog poena, ali Denver nije imao snage za preokret.

NJedan od ključnih trenutaka utakmice bila je trojka Džefa Grina na 103 sekunde do kraja utakmice, kada je Hjuston poveo sa 103:94. Grin je ukupno ubacio 15 poena.

Osim Jokića, u redovima šampiona dobro je odigrao Majkl Porter junior sa 25 poena i 10 skokova, a Eron Gordon doprineo je svom timu sa 16 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

U Hjustonu je najefikasniji bio Fred Van Vlit sa 26 poena, a Alperen Šengun, centar kojem Hjuston ove sezone daje „jokićevsku“ ulogu u napadu, imao je 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Naredni protivnik Denveru biće Los Anđeles Klipersi u kod kuće, dok će Hjuston za sledećeg protivnika takođe imati ekipu Klipersa, ali u Kaliforniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here