Od prve filmske pojave King Konga 1933. godine, ukupno je snimljeno devet filmova o Kongu. Pre četrnaest godina u prikazu najpoznatijeg čudovišta okušao se i proslavljeni Piter Džekson i u tom poduhvatu prilično uspeo.

Međutim, ono što nam je ostalo urezano je ostrvo, Skull Island, gde su našli Konga. Ne zbog toga, već što je isto dom mnogim drugim živuljkama i čudovištima i samo po sebi dovoljno za jedan odličan monster film.

Mnogi su se pitali kada će neko, možda i Piter, uraditi nešto sa tim potencijalom. Izgleda da je neko nakon četrnaest godina konačno isti shvatio i doneo nam film Kong: Skull Island. I opet, pored Konga, dobili smo šansu da upoznamo novu garnituru živuljki sa ostrva Lobanja.

Kong: Skull Island je deo tzv. Legendary’s MonsterVerse tj. filmskog univerzuma koji je zamišljen da ima četiri filma. Prvi je bio Godzilla iz 2014. godine, drugi je Kong: Skull Island, usledio je Godzilla: King of the Monsters (2019) a najavljen Godzilla vs. Kong (2020).

Film počinje 1944. godine, kada dva aviona, američki i japanski, nakon vatrenog krštenja u vazduhu, padaju na ostrvo usred Pacifika. Oba pilota preživljavaju i nastavljaju borbu na tlu. U zanosu bitke odjednom osete da se zemlja trese, a pred njih izlazi gorila veličine omanjeg nebodera. Priča nas dalje vodi na sam kraj vijetnamskog rata. Trupe se spremaju za povratak u SAD, a između ostalih i helikopterska jedinica pod komandom pukovnika Pakarda (Samuel L. Jackson). Dan pred odlazak, pukovnik dobija poslednji zadatak – odvesti ekipu naučnika na novootkriveno ostrvo, na koje niko još nije kročio, a potrebno im je obezbediti i sigurnost. Naučnicima se pridružuje i tim Monarha, tajne organizacije, koja angažuje i svoju zaštitu u liku Džejmsa Konarda (Tom Hiddleston), bivšeg SAS-ovca. Ekipa se okupila i krenula ka ostrvu i sve izgleda sjajno, dok prve bombe ne padnu i svojim praskom probude kralja…

Kong: Skull Island je prava egzotična avantura koja ima sve što jedan takav film treba da ima. Egzotične lokacije neverovatne prirode, nastanjene neverovatnim bićima. Likovi su različiti, donoseći tom razlikom i potrebnu zabavu i živost, što jedna avantura svakako mora da ima. Priča dovoljno pitka i misteriozna, ali ne preteška, omogućava vam da lako pratite radnju, a da u isto vreme možete upiti svaki atom audio-vuzelne egzotike koja vam napada čula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here