Lična arhiva
Teško detinjstvo: David Dimitrijević

Muke kroz koje prolazi 14-godišnji David Dimitrijević iz Surčina, težak srčani bolesnik, dirnule su u srce mnoge naše plemenite zemljake, koji s puno ljubavi pomažu ovog bolesnog mališana.

O njemu se brižno stara majka Snežana, a njene nevolje u srce diraju. Naime, ova samohrana nezaposlena žena pored Davida ima i 12-godišnju ćerku Nadu, a pre osam godina je pobegla od muža nasilnika. Bežala je glavom bez obzira na to samo da zaštiti decu od nasilja i patnje.

Da podsetimo, njen sin David je kao jedanaestomesečna beba imao dve operacije na srcu i jedva je preživeo. Ima ugrađen pejsmejker. Mališan pije posebne lekove koji mnogo koštaju, a socijalna pomoć koju Snežana prima iznosi nešto više od 100 evra. Situacija se kod ove 39-godišnje žene dodatno zakomplikovala jer je ovih dana ponovo bila u bolnici sa detetom.

– Oni koji pogledaju Davidove grudi videće veliki ožiljak po sredini grudnog koša. On je bolestan mališan s ozbiljnom dijagnozom (kardiomiopatija) – priča drhtavim glasom Snežana. Zbog toga je ova uboga žena prinuđena da moli za novčanu pomoć.

Ova požrtvovana majka svakog meseca plaća kiriju od 150 evra u kojoj živi sa svojom dečicom, a lekovi “pojedu” još 80 evra. To znači da joj nije socijalna pomoć dovoljna i zato moli humane ljude da je podrže.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti”, ukoliko ste u mogućnosti i želite da pomognete malom Davidu i njegovoj majci Snežani i makar malo olakšate tešku svakodnevicu, možete stupiti u kontakt s njima na broj telefona: +381 61 237 53 99. Adresa je: Železnička br. 71, Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Inteza) 160-5700100704765-59.