Foto: Tanjug/AP
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene Zvezde odigrali su 1:1 na gostovanju u Danskoj protiv ekipe Mitjilanda i tako zadržali prvo mesto u grupi F Lige Evrope. 

Domaći tim je napao od starta i odmah preuzeo terensku inicijativu. Sa druge strane, crveno-beli su se uspešno branili i čekali priliku da iz kontranapada ozbiljnije ugroze gol Mitjilanda.

Sredinom poluvremena, Danci su vezali nekoliko dobrih napada, a najbolju priliku imali su u 32. minutu kada je stativa spasila gol Borjana! Evander je odlično asistirao u prazan prostor, Nikolas Dir je naleteo i snažno šutirao u stranu, Borjan je praktično već bio savladan, ali je stativa spasila Zvezdu.

Posle ovog promašaja, Danci su nastavili da opsedaju gol Borjana, ipak, posle nekoliko odličnih intervencija rezultat je do poluvremena ostao nepromenjen. U ovom periodu jedinu priliku za goste imao je Falko u 42. minutu kada je sa nekih dvadesetak metara šutirao pravo u golmana Mitjilanda Olafsona.

 

I u nastavku Mitjiland je imao terensku inicijativu, a Zvezda je strpljivo čekala. Tako je u 58. minutu za domaće fudbalere usledio potpuni šok. Degenek je ubacio loptu u peterac Mitjilanda, Dioni je skočio, ali je nije dobro zahvatio, a onda je na nju naleteo Ivanić i iz voleja postigao gol za vođstvo!

Zvezda je igrala mnogo bolje, a nešto otvoreniju igru iskoristio je Mitjiland. Tako su Danci pogodili stativu, lopta se odbila do Dira koji pogađa za izjednačenje.

Do kraja meča igralo se otvorena na obe strane. Najbolju priliku propustio je napadač crveno-belih Dioni koji je dobio loptu na peterac, ali je pokušao da je umiri, umesto da šutira i rezultat je ostao nepromenjen.

 

 

TOK UTAKMICE: MITJILAND – CRVENA ZVEZDA 1:1

II Poluvreme 

86. minut – Loptu na petercu dobija Dioni, ali je umesto da šutirao, pokušao da je umiri, a golman Olafson je intervenisao. Nema novog vođstva Zvezde.

78. minut – Gool! Mitjiland je izjednačio! Danci su pogodili stativu, lopta se odbila do Dira koji pogađa za izjednačenje. 

70. minut – Zvezda igra mnogo bolje posle vodećeg gola, potpuno se oslobodila pritiska.

65. minut – Gelor Kanga je naleteo na odbijenu loptu, ašutirao je snažno, ali pored gola MItjilanda.

58. minut – Goool! Degenek je ubacio loptu u peterac Mitjilanda, Dioni je skočio, ali je nije dobro zahvatio, a onda je na nju naleteo Ivanić i iz voleja postigao gol za vođstvo!

53. minut – Zvezda se uspešno brani i čeka priliku da iz kontranapada ugrozi gol rivala. Napadi crveno-belih uglavnom se svode na preskakanje sredine i tražeje Bena.

47. minut – Nastavlja Mitjiland tamo gde je stao u prvom poluvremenu, ponovo Danci imaju terensku inicijativu i napadaju gol Zvezde.

 

I Poluvreme

45. minut – POLUVREME! Midtjiland je bio bolji tim, ali se rezultat nije menjao. Tri puta je Borjan odlično reagovao, dok je Zvezda imala i sreće u 32. minutu kada je lopta pogodila stativu.

42. minut – Konačno šut Zvezde, Falko je probao sa 20 i kusur metara. Međutim, samo u golmana Midtjilanda.

40. minut – Žuti karton za Slavoljuba Srnića!

35. minut – Nova prilika za Dance!

32. minut – Stativa je spasila Zvezdu! Evander je odlično asistirao u prazan prostor, Nikolas Dir je naleteo i snažno šutirao u stranu, Borjan je praktično već bio savladan, ali je stativa spasila Zvezdu.

28. minut – Fudbaleri Crvene zvezde pokušavaju da preskakanjem poslednje linije danaca uposle Bena, ali u tome ne uspevaju. Sa druge strane, usledila je kontra, Isaksen je odličnu šutirao, a Borjan brani.

24. minut – MItjiland ima terensku inicijativu, ali nema konkretnih prilika.

20. minut – Evander je izveo slobodan udarac sa nekih 35 metara, sa desne strane, Borjan je siguran posle nove gužbe u petercu.

16. minut – Korner za Dance, posle odlične intervencije Dragovića. Posle gužve u šesnaestercu jedan fudbaler Mitjilanda je zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla preko prečke.

8. minut – Zvezda se delimično oslobodila početnog pritiska Danaca. Ben je pokušao, ali golman Mitjilanda Olafson hvata.

3. minut – Mitjiland na startu meča ima terensku inicijativu. Evander sa nekih 30 metara šutira, a lopta prolazi pored leve stative Zvezde.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Srnić, Kanga, Ivanić, Falko, Ben.

Crveno-beli nakon uvodna dva kola nalaze se na prvom mestu sa šest bodova, posle pobeda protiv Brage u Beogradu i Ludogoreca u Razgradu, a eventualnom pobedom bili bi jednom nogom u nokaut fazi.

Dejan Stanković će ponovo imati velikih problema pri sastavljanju tima jer neće moći da računa na trojicu fudbalera.

– Idemo bez Pavkova, Kataija i Živkovića, a Dioni ide sa nama, uprkos tome što je iza njega samo jedan trening sa timom obe nedelje. Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren pružiće maksimum. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči – rekao je Stanković.

Ko sudi meč

Glavni sudija na ovom meču biće Izraelac Roj Rajnšrajber, koji već 11 godina sudi utakmice pod okriljem Uefe.

Ovaj arbitar poznaje srpski fudbal, pošto je već delio pravdu reprezentaciji Srbije u kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Pored toga, on je pre četiri godine takođe sudio i Partizanu kada su igrali protiv Budućnosti iz Podgorice.

Očekivani sastavi

Zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić – Krstičić, Sanogo – Falko, Kanga, Ivanić – Ben

Mitjiland (3-4-3): Olafson – Dalsgard, Sviatčenko, Kuls – Anderson, Kajuste, Evander, Paulinjo – Isaksen, Lind, Sisto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here