Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pošto je ubedljivom igrom, sa 2:0 (6:2, 6:1) savladao Alehandra Davidoviča Fokinu. 

Novak je imao problema samo tokom prvog gema kada je servirao i kada je pretrpeo brejk. Ipak, odmah je uspeo da podigne nivo igre, vrati brejk i izjednači na 1:1. Od tog momenta, najviše zahvaljujući odličlnim izborom drop-šotova, pravovremenim izlaskom na mrežu, ali i odličlnim bekhendom, Novak je lako dolazio do poena.

Usledio je brejk za 4:2, a onda i još jedan za novi brejk, 6:2 i osvojen 1. set.

U nastavku, viđen je sličan scenario kao i u prvom setu. Fokina je imao 15:40 na startu i dve brejk šanse, a Novak je uspeo da preokrene i ne dozvoli brejk. Sa druge strane, na servis Fokine, Đoković osvaja poen za 3:0.

Do kraja, Novak je rutinski sačuvao prednost i novim brejkom došao do 2:0 i plasmana u četvrtfinale.

Ono što posebno može da raduje Novakove navijače jeste sjajna igra Srbina i možda i najbolji meč koji je odigrao ove sezone, barem kada je reč o šljaci. Đoković je dominirao u svim segmentima igre, zasluženo se plasirao u četvrtfinale, a sve to odlična je najava nastavka sezone za Novaka.

Sledeći meč Đoković igra u petak protiv boljeg iz duela Beretini-Cicipas.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEHANDRO DAVIDOVIČ FOKINA 2:0 (6:2, 6:1)

II Set

6:1 – Kraj!

4:0 – Brejk Đokovića! Novak je potpuno razbio Fokinu koji deluje indisponirano i ništa mu ne polazi za rukom. 

3:0 – Novak je napravio novi brejk, potom osvojio i gem na svoj servis i sada mu je put do pobede otvoren.

1:0 – Fokina je imao priliku da, baš kao i u prvom setu, dođe do brejka. Ipak, posle 15:40, Novak uspeva da se vrati, spasi dve brejk-lopte i dođe do gema.

I Set

6:2 – Novi brejk Novaka! Fokina je posle dobrog početka potpuno stao i dozvolio Novaku dnovi brejk i set. Đoković je osvojio prvi set. 

4:2 – Brejk Đokovića! Odlična igra Novaka u ovom gemu donela mu je brejk i vođstvo u prvom setu. Drop-šot udarcima i pravovremenim izlaskom na mrežu najbolji teniser sveta uspeva da dođe do brejka. 

3:2 – Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis. Novak drop-šot udarcima i jakim bekhendom remeti rivala koji za sada uspeva da drži ritam.

1:1 – Đoković je odmah na startu pretrpeo brejk od Fokine, ali je odmah uspeo da uzvrati i izjednači. 

Uoči meča:

Iako su nekoliko puta sparingovali i trenirali zajedno, njih dvojica nikada nisu igrali zvanično jedan protiv drugog.

Đoković je u drugom kolu bio bolji od Tejlora Frica u dva seta, dok je Fokina krenuo od kvalifikacija i redom sa po 2-0 pobeđivao Flavija Kobilija, Korentana Muteta, Grigora Dimitrova i Kamerona Norija.

Španac ima 21 godinu, trenutno je 48. teniser sveta, što mu je i najbolji plasman u karijeri. Za sada nema ATP trofeja.

Pobednik ovog duela odlazi u četvrtfinale ovog Mastersa, gde će igrati sa boljim iz duela Mateo Beretini – Stefanos Cicipas koji neće početi pre podneva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here