Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Završnog turnira u Torinu pošto je u polufinalnom duelu poražen od Aleksandra Zvereva sa 2:1 (7:6, 4:6, 3:6).

Od starta meča viđen je odličan tenis na obe strane. I jedan i drug teniser su igrali odlično na svoj servis i nisu dozvoljavali protivniku da dođe u situaciju za brejk. Novak je bio na svom nivou, dok je Zverev igrao odličan tenis i skoro da nije grešio.

Posle ujednačene igre, najviše uzbuđenja viđeno je na kraju seta. Novak je vodio 5:4 i Zverev je servirao za ostanak u setu. Novak je imao priliku za brejk, ali se Nemac izvukao, osvojio  gem i izjednačio na 5:5. Potom, Novak je bio u sličnoj situaciji jer je Zverev imao 40:15 i dve prilike za brejk. Na sličan način, Đoković je uspeo da uzvrati i povede sa 6:5.

Do kraja seta, ponovo je Novak imao 30:0 i priliku da osovji set, ali se Zverev vratio i izjednačio na 6:6 serijom od 4 poena. Ušlo se u taj-brejk u kojem se Nemac bolje snašao.
Posle 2:2, Nemac “dodaje gas” i dolazi do prednosti od 4:2. Potom, Novak vraća jedan mini-brejk, a onda posle duge razmene udaraca, i nešto slabije odigranog drop-šota, dozvoljava Zverevu da osvoji poen za 5:3. Posle nove duge razmene udaraca Zverev osvaja poen, a onda uspeva da servisom osvoji još jedan za 1:0 u setovima.

Nastavio je Nemac sa odličnom igrom. Tokom celog meča servirao je odlično i dosta remetio ritern Đokovića. Ipak, Novak je uspeo da održi ritam i osvoji gemove na svoj servis.

Posle dosta mučenja tokom seta, Novak na 4:4, dolazi do brejk lopte, ali Zverev as poenom poravnava na 40:40. Đoković posle duge razmene poena dolazi do nove brejk šanse koju koristi za 5:4.

Imao je Novak problema i d apotvrdi brejk i set. Posle 40:15, Zverevje izjednačio na 40:40. Novak je imao 4 set lopte koje nije uspeo da iskoristi, ali onda dolazi do nove prednosti i as poenom osvaja gem za 6:4.

Do kraja, Zverev je nastavio sa odličnom igrom i posle 2:1, dodatno pritiska Novaka i dolazi do brejka. Potom, Novak je bez izgibljenog poena osvojio gem, a onda je na 4:2 za Zvereva imao priliku za brejk. Ali, Zverev je bio neverovatan u defanzivi. Novak je napadao, menjao ritam, ali je Nemac sve vraćao i posle Novakovog nešto slabije odgiranog drop-šot udarca izjednačio i potom osvojio gem, a onda i set za pobedu i finale sa Danilom Medvedevom.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEKSANDAR ZVEREV 0:1 (6:7, 6:4, )

III Set

3:5 – Novak ponovo bez izgubljenog poena osvaja gem. Zverev servira za pobedu.

2:5 – Neverovatan je bio u defanzivi ALeksandar Zverev. Novk je imao brejk poen u kojem je napadao, menjao ritam, ali je Nemac sve vraćao i posle Novakovog nešto slabije odgiranog drop-šot udarca izjednačio i potom osvojio gem.

2:4 – Novak bez izgubljenog poena osvaja gem.

1:4 – Novak je osvojio prvi poen, ali je Zverev nastavio sa odličnm servisima i potvrdio brejk.

1:3 – Brejk Zvereva! Novak se ponovo mučio tokom celog gema i dozvolio Zverevu dvebrejk šanse od kojih jednu koristi. 

1:2 – Nemac osvaja drugi gem bez izgubljenog poena.

II Set

6:4 – Novak osvaja 2. set. Imao je Novak problema i u ovom gemu. Imao je 40:15, ali je Zverev izjednačio na 40:40. Novak je imao 4 set lopte koje nije uspeo da iskoristi, ali onda dolazi do nove prednosti i as poenom osvaja gem za 6:4. 

5:4 – Brejk Đokovića! Velika borba u ovom gemu, naineizvesnijem u drugom setu. Posle dosta mučenja tokom seta, Novak uspeva da dođe do brejk lopte, ali Zverev as poenom poravnava na 40:40. Nemac u ovom meču servira perfektno. Ipak, Đoković posle duge razmene poena dolazi do nove brejk šanse koju koristi. 

4:4 – Nema promene rezultata. Obojica tenisera osvajaju gemove na svoj servis.

3:3 – Novak se muči ali osvja poene. Neizvestan drugi set.

1:1 – Zverev igra odličan tenis, osvaja gem, a Novak uzvraća.

Taj-brejk

U Taj brejku, posle 2:2, Zverev “dodaje gas” i dolazi do prednosti od 4:2. Potom, Novak je vratio jedan mini-brejk, a onda posle duge razmene udaraca, i nešto slabije odigranog drop-šota, dozvolio Zverevu da osvoji poen za 5:3. Posle nove duge razmene udaraca ponovo Zverev osvaja poen, a onda uspeva da servisom osovji još jedan za prvi set.

I Set

6:6 – Ponovo je Novak imao 30:0 i priliku da osovji set, ali se Zverev vratio i izjednačio na 6:6 serijom od 4 poena. Taj-brejk odlučuje.

6:5 – Najviše uzbuđenja viđeno je na kraju seta. Novak je vodio 5:4 i Zverev je servirao za ostanak u setu. Novak je imao priliku za brejk, ali se Nemac izvukao, osvojio  gem i izjednačio na 5:5. Potom, Novak je bio u sličnoj situaciji jer je Zverev imao 40:15 i dve prilike za brejk. Na sličan način, Đoković je uspeo da uzvrati i povede sa 6:5.

5:4 – Novak osvaja novi gem, Zverev servira za ostanak u setu.

4:3 – Prvi put je Zverev došao u situaciju da vodi u gemu u kojem Novak servira. Posle 30:15, Novak odličnim servisima preokreće na 40:30 i osvaja gem.

3:3 – Odličan tenis se igra u Torinu. Obojica tenisera osvajaju gemove na svoj servis i ne dozvoljavaju protivniku da se dodatno razigra i dođe do brejka. Novak izuzetno aktivno riternira na servis Zvereva i posle 40:0, dolazi do 40:30. Ipak, na kraju je lošom selekcijom udaraca napravio grešku prilikom drop-šota i Zverev izjednačuje.

3:2 – Novak dobija gem sa nulom.

2:2 – Uspeo je Zverev da izdrži početni pritisak Đokovića, osvojio je gem i ponovo je nerešeno.

2:1 – Tvrd meč na startu. Zverev je osvojio gem na svoj servis, a onda je Novak uzvratio.

1:0 – Novak počinje meč osvojenim gemom na svoj servis.

U prvom polufinalu, Danil Medvedev savladao je sa 2:0 Kaspera Ruda i čeka boljeg iz duela Novaka i Zvereva.

Ðoković je ranije obezbedio prvo mesto na kraju godine, duel sa Nemcem biće prilika za pobedu i novo finale.

Biće to njihov četvrti meč ove godine, a srpski teniser vodi sa 2:1. Jedinu pobedu, Nemac je ostvario na Olimpijskim igrama u Tokiju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime