Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Marina Čilića sa 2:0 i tako izjednačio ukupan rezultat u polufinalnom duelu Dejvis kup duela Hrvatske i Srbije. 

Za Novaka nema odmora pošto će odmah igrati dubl za plasman Srbije u finale.

Od starta viđen je prilično ujednačen i tvrd meč sa dosta brejk prilika koje su obojica tenisera uspešno branila i osvajala gemove na svoj servis.

 

U nastavku, pri rezultatu 4:4, delovalo je da će Čilić osvojiti novi poen, ali je Novak uspeo da izlascima na mrežu poremeti igru Hrvata i izjednači na 40:40, a onda i preokrene gem u svoju korist za prvi brejk na meču. I u nastavku Čilić je imao priliku da se brejkom vrati u set, ali je Novak, posle duge razmene udaraca, izjednačio na 40:40. Usledili su novi servisi Đokovića posle kojih srpski teniser spašava četiri brejk lopte i dolazi do vođstva od 1:0.

U nastavku, ponovo su igrani maratonski gemovi. Novak na startu drugog seta nije iskoristio tri brejk lopte. Potom na 1:1 dolazi do nove šanse koju koristi za brejk i 2:1. Od tog momenta, Novak je “dodao gas”, potvrdio brejk, a onda napravio novi, posle 40:0. Igra Čilića se potpuno raspala, a Novak je koristio svoje šanse i na kraju upisao važnu pobedu.

Posle poraza Lajovića i pobede Novaka, igraće se dubl, u kojem su Hrvati svakako u prednosti, jer su Mate Pavić i Nikola Mektić najbolji na svetu.

 

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – MARIN ČILIĆ 1:0 (6:4, 6:2)

II Set

6:2 – Novak osvaja set za pobedu i izjednačenje protiv Hrvatske.

4:1 – Brejk Đokovića! Na svaki servis Marina Čeilića u drugom setu Novak ima brejk loptu. Tako je i ovog puta. novak je povao sa 40:0 i onda upisao novi brejk!

2:1 – Brejk Đokovića! U prošlom gemu, Novak nije iskoristio tri brejk lopte, dok je i u ovom imao priliku da pobede protiv Čilića, a ovog puta je iskoristio ukazanu šansu. 

1:1- Igraju se maratonski gemovi i na startu drugog seta. Nema Brejka.

I Set

6:4 – Čilić je i u ovom gemuz imao priliku da se brejkom vrati u set, ali je Novak, posle duge razmene udaraca, izjednačio na 40:40. Usledili su novi servisi Đokovića posle kojih srpski teniser spašava četiri brejk lopte i dolazi do vođstva od 1:0.

5:4 – Brejk Đokovića! Delovalo je da će Čilić osvojiti novi poen, ali je Novak uspeo da izlascima na mrežu poremeti igru Hrvata i izjednači na 40:40, a onda i preokrene gem u svoju korist za prvi brejk na meču.

4:4 – Poveo je Čilić sa 30:0 i stao. Novak je zaigrao mnogo bolje i serijom poena ponovo izjednačio.

 

4:3 – Siguran gem Čilića, bez izgubljenog poena dolazi do vođstva.

3:3 – Tvrd meč u Madridu. obojica tenisera oswvajaju gemove na svoj servis.

2:2 – Novak je dobro pritisao Čilića koji nekako uspeva da osvoji gem. Potom, Čilić je imao dve brejk lopte na 40:15, ali Novak snažnim servisom dolazi do izjednačenja i gema.

1:1 – Obojica tenisera su dobro otvorila meč i osvojila poene na svoj servis.

Lajović je loše ušao u prvi set, dozvolio rivalu brejk, a onda zaigrao mnogo bolje i preokrenuo za 1:0. U nastavku, Borna se razigrao i došao do potpunog preokreta za 1:0.

Ako Đoković pobedi u 2. meču, igraće se dubl, u kojem su Hrvati svakako u prednosti, jer su Mate Pavić i Nikola Mektić najbolji na svetu.

Srbija i Hrvatska su se do sada sastajale dva puta i oba puta slavio je srpski tim – 2010. godine bilo je 4:1, a 2015. godine 5:0.

Srbija je osvojila Dejvis kup 2010, a Hrvatska 2005. i 2018. godine.

U drugom polufinalu sutra igraju Rusija i Nemačka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here