Najbolji teniser sveta Novak Đoković napravio je najbolju uvertiru za US Open pošto je, posle velikog preokreta, u finalu Mastersa u Sinsinatiju pobedio Miloša Raonića sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:4) i tako nastavio tenisku dominaciju.

Uz to, Nole je ostao neporažen od početka godine, a ispisao je i istoriju tenisa kao jedini kojem je uspelo da po dva puta osvoji sve Masterse iz serije 1000. Ova pobeda je još veća ako se uzme u obzir da je novom šampionskom titulom uspeo i da izjednači rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih mastersa, što je još jedan važan korak, uz broj osvojenih grend slemova, na Đokovićevom putu ka najboljem teniseru svih vremena.

Od početka meča Raonić je uhvatio ritam i snažnim servisima brzo je došao do prednosti. Tako, već posle 2:1, Novak je servirao i dozvolio rivalu da posle 40:15, dođe do dve brejk šanse koje koristi.

U nastavku, Raonić nastavlja u istom ritmu, dok je Novak igrao sa sve manje energije. Bilo je primetno kako često posle poena isteže vrat, baš kao i na prethodnim mečevima, što je bio jasan znak da ga povreda i dalje ometa.

Kanađanin dobro koristi svoju šansu, pravi novi brejk i ubedljivo sa 6:1 osvaja prvi set.

U nastavku, Novak je zaigrao mnogo bolje, a posle 2:2, uspeva da po prvi put na meču dođe do brejk lopte koju koristi za 3:2 i vođstvo. Na svoj servis, bez izgubljenog poena, potvrđuje brejk i potpuno se vraća u meč osvajanjem 2. seta.

Ušlo se u poslednji, 3. set, koji Raonić otvara poenom, a onda i brejkom. Tako je Novak morao da uzvrati, što eskpresno i radi. U prvom sledećem gemu je, ponovo bez izgubljenog poena, vratio brejk Raoniću i vratio totalnu neizvesnost u finale.

Od tog momenta, Novak je igrao sve bolje i bolje pa je prvo potvrdio brejk, da bi odmah usledio i novi, za vođstvo od 3:2.

Svakako, jedan od najbitnijih momenata na meču, kada je Novak došao i do ključne prednosti, ispratio je Noletov krik koji je odjeknuo na praznom Artur Eš stadionu.

Do kraja, Novak je rutinski osvajao poene za konačnih 2:1 u setovima i važan trijumf.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – MILOŠ RAONIĆ 1:1 (1:6, 6:3, 6:4)

III Set

4:3 – Novak igra sve bolje. Potvrđuje brejk i sada je još bliži pobedi.

3:2 – Novi brejk Đokovića! Prvo je Novak potvrdio brejk osvojenim poenom, da bi odmah vezao nove poene i došao do prednosti!

1:2 – Novak vraća brejk! Čim je Raonić zapretio brejkom, Novak uspeva da uzvrati istom merom. Đoković dolazi do 40:0 i tri brejk lopte od kojih jednu koristi. SVe je ponovo otvoreno u finalu!

0:2 – Sve je napetije u finalu Sinsinatija. Raonić treći set otvara poenom, da bi posle neshvatljivih grešaka Novak dozvolio rivalu 2 brejk šanse koje on koristi.

II Set

6:3 – Novak ponovo igra ubedljivo. Bez većih problema osvaja poene i 2. set. Sve je otvoreno u finalu Sinsinatija.

5:2 – Novak Đoković je potvrdio brejk bez izgubljenog gema. U odnosu na početak u kojem je izgledao potpuno bez energije, uspeva da popuno poremeti Raonića i ubedljivo osvoji novi poen.

4:2 – Brejk! Mnogo bolja igra Novaka. Bez većih problema osvaja poen, da bi u nastavku došao i do prve brejk lopte na meču i koristi je!

2:2 – Nešto bolji početak Novaka u drugom setu. Za sada nema brejka, a Đoković ponovo mučio kod drugog poena, ali je posle 40:40 uspeo da ga osvoji. Raonić u nastavku uzvraća istom merom. Velika borba u 2. setu.

I Set

1:6 – Raonić je uhvatio ritam posle brejka. Nastavio je sa snažnim servisima kojima brzo uvećava vođstvo. Sa druge strane, Novak se prilično muči. Nema dovoljno energije i snage da odgovori na ritam Ronića. Tako, brzo dozvoljava novi brejk rivalu. Raonić je potom siguran i na svoj servis osvaja prvi set.

1:3 – Brejk Raonića! Kanađanin je osvojio drugi gem mnogo teže nego prvi. Novak je dosta namučio svog rivala. U nastavku, Đoković dozvoljava Raoniću da na njegov servis povede 30:0, a onda i 40:15. Dve brejk lopte ne uspeva da odbrani, pa Raonić vodi 3:1. Ono što takođe brine navijače Novaka Đokovića je to što sve češće isteže vrat koji ga je mučio na poslednjim mečevima. 

1:1 – Prvi servis na meču imao je Raonić, koji je bez problema poveo. U narednom gemu, Novak je nešto slabije ušao u meč i dozvolio brejk loptu Kanađaninu. Ipak, pre svega zahvaljujući dobrom servisu, dolazi do izjednačenja.

Tokom Sinsinatija, Novak, koji je dao ostavku u savetu ATP igrača sa namerom da osnuje teniski “sindikat”, je imao dosta problema sa vratom, ali je do sada uspeo da ostvari sve pobede i dođe u situaciju da se bori za trofej.

Kada je reč o prethodnim mečevima, Novak je u polufinalu posle tri seta savladao Španca Roberta Bautistu Aguta, dok je Raonić u dva seta deklasirao Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

Do sada su odigrali 10 međusobnih duela, a Novak ima maksimalni učinak. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu ovogodišnjem Australijan opena.

Sinsinati Masters se ove godine igra u Njujorku. Ukupan nagradni fond turnira je 4,674,780 dolara. Prvi nosilac je najbolji teniser sveta Novak Đoković, a titulu je branio Danil Medvedev iz Rusije.

 

1 COMMENT

  1. Све честитке Ђоковићу на освајању 80. трофеја и желим му пуно добре игре и среће у престојећем грем турниру US OPEN. У то име поклањам му песму написану овим поводом:

    И СИНСИНАТИ ОПЕТ ПАДЕ??
    (Пред краљем тениса, Ђоковићем)

    Стиже други пехар мастер
    Синсинати не у Охају,
    Залепи се као фластер,
    Да сви то већ знају,
    Уради Новак Ђоковић,
    И у виду то сви га имају.
    Не баш као златни сатић,
    Гем за гемом сви падају
    Редом: Беранкис, Сандгрен,
    па Штруф, Агут
    И Раонић, на крају.

    Недостајући чекани пехар
    У Нолетовим је рукама,
    Подигнут нама за мерак,
    Са предходним мукама.
    Заборав стиже за часак,
    Време за славље у нама
    Непрестано даје зрачак,
    Наде, да ће се рекордима
    Још украсити наш Новак.

    Жеља је, Новак даље,
    Увек само тако, даље,
    У победама што даље,
    Новак обећа то за даље,
    Честитке Новакове публике
    Са жељом у победи даље,
    Даље, Новаче и само даље,
    Пиши своју историју!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here