Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pošto je u četvrtfinalnom duelu savladao Nemca Dominika Kepfera sa 2:1. (6:3, 4:6, 6:3)

Od starta meča Novak je nametnuo svoj ritam i rutinski osvojio poen na svoj servis. U drugom gemu, Kepfer je uspeo da odbrani 3 brejk lopte, ali je Đoković iskoristio četvrtu i poveo sa 2:0. I sledeći gemovi pripali su Đokoviću, pa je posle novog brejka rezultat bio 4:0.

Sa druge strane, Levoruki Kepfer, koji je krenuo iz kvalifikacija, gde je savladao Flavija Koboljija, Žila Simona i Mihaila Kukuškina, nije se predavao. Tako je, najviše zahvaljujući Novakovim greškama vratio oba brejka i prišao na 4:3.

Usledio je neshvatljivi pad u igri Novaka, posle ubedljive igre na startu meča, ali je do kraja seta uspeo da “uzvrati” napravi i treći brejk i osvoji set.

Do kraja, viđen je scenario iz prvog seta. Srpski teniser “dodao je gas” u pravom momentu i brzim brejkom došao do 2:0, da bi potom stao i dozvolio Kepferu da napravi brejk koji je razbesneo Novaka i naterao ga da slomio reket i dobije opomenu sudije.

Neverovatne oscilacije u igri srpskog tenisera koje su bile prisutne tokom celog meča kulminirale su u završnici drugog seta, kada Kepfer uspeva da izjednači i potom preokrene set u svoju korist.

U odlučujućem setu, Novak se ponovo mučio na startu, da bi uspeo da dođe do brejka za 3:1 i potom rutinski privede set kraju za polufinale Rima.

Sledeći protivnik Novaka Đoovića na turniru u RImu biće norveški teniser Kasper Rud koji se plasirao u polufinale Mastersa u Rimu pobedom nad Italijanom Mateom Beretinijem rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 7:6).

Da podsetimo, od polufinala, odlukom italijanske vlade, na tribinama će biti dozvoljen ulazak publike.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – DOMINIK KEPFER 1:0 (6:3, 4:6,

III Set

5:3 – Novak je stabilizovao igru. Osvaja poene na svoj servis i sada je na set od pobede.

3:1 – Brejk Đokovića. Konačno je Novak uspeo da povede u trećem setu.

0:1 – Neverovatno! Tako se najbolje može opisati Novakova igra. Ponovo je došao do brejk šansi i ponovo je dozvolio Nemcu da izjednači i osvoji poen na svoj servis.

II Set

4:6 – Neverovatan pad Đokovića. Oscilira igra srpskog tenisera tokom celog meča, ali je kulminirala u završnici drugog seta, kada Kepfer uspeva da izjednači i potom preokrene set u svoju korist.

4:5 – Novak je na servis Kepfera ima dve brejk lopta, ali ponovo, posle 40:15, dozvoljava rivalu da se vrati i osvoji gem.

3:4 – Imao je Đoković 40:40 i šansu da napravi brejk, ali Nemac uspeva da se izvuče i po prvi put na meču dođe do vođstva.

3:3 – Neverovatni Nemac još jednom uspeva da se vrati u meč. Novim brejkom razbesneo je novaka koji je slomio reket i dobio opomenu sudije.

3:2 – Novak čuva prednost stečenu na startu seta i vodi protiv Kepfera.

2:0 – Novak je ponovo “dodao gas” i u drugom setu odmah napravio brejk i došao do 2:0.

I Set

6:3 – Novak uspeva da osvoji prvi set.

5:3 – Novak je posle 4:0 i dva brejka potpuno stao i dozvolio rivalu da se razigra, ali je posle drugog brejka Kepfera ipak uspeo da uzvrati i dođe do novog brejka, trećeg u setu.

4:3 – Neshvatljivi pad u igri Novaka. Posle ubedljive igre na startu meča, dozvolio je Nemcu da se potpuno razigra, vrati dva brejka i potpuno vrati u meč.

4:1 – Posle drugog brejka Novaka, odgovorio je Nemac istom merom i vratio jedan brejk.

4:0 – Novak igra svoju igru i dolazi do novog brejka. Bez većih problema od starta je slomio otpor Kepfera.

2:0 – Brejk Novaka! Od starta meča Novak je nametnuo svoj ritam i rutinski osvojio poen na svoj servis. U drugom gemu, Kepfer je uspeo da odbrani 3 brejk lopte, ali je Đoković iskoristio četvrtu i poveo sa 2:0.

Uoči meča:

Srpski teniser je apsolutni favorit za plasman u polufinale, na kojem će, posle najnovije odluke italijanske vlade bio dozvoljen jedan broj ljudi na tribinama

Đoković je u dosadašnjem toku turnira bio ubedljiv protiv Salvatorea Karusa i Filipa Krajinovića. Oba puta po 2:0 u setovima.

Levoruki Kepfer je krenuo iz kvalifikacija, gde je savladao Flavija Koboljija, Žila Simona i Mihaila Kukuškina.

Potom je u glavnom žrebu redom izbacivao Aleksa De Minaura, Žila Monfilsa i Lorenca Musetija.

Bolji iz duela Đoković – Kepfer u polufinalu će se sastati sa Kasperom Rudom ili Mateom Beretinijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here