Foto: MN Press
FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su od belgijskog Gent 1:0 u 3. kolu Lige Konferencija. 

Posle prvog neubedljivog poluvremena, usledilo je drugo sa mnogo šansi. Gent je došao do gola preko Kumsa, a do kraja, crno-beli su opsedali gol rivala, nastojali da izjednače, ali osim prečke Vujačića nije bilo promene rezultata.

Od samog starta viđena je prilično rezervisana igra na obe strane. Ođiđa Ofoje je u 5. minutu pokušao da iznudi penal, a zbog simuliranja je dobio žuti karton. Do kraja poluvremena, igralo se uglavnom na sredini terena, bez izgledne šanse za gol. Partizan je imao jedinu priliku sredinom poluvremena, Menig je odlično pronašao Rikarda Gomeša koji se spetljao, šutirao, ali pored leeve stative golmana Genta, Bolata.

 

I u drugom poluvremenu viđena je slična slika, barem na startu. I Partizan i Gent delovali su prilično oprezno, ali se igra “rasplamsala” u momentu kada su Belgijanci došli do gola.  Posle centaršuta Samoisa sa ivice šesnaesterca lopta je stigla na peterac do Kumsa koji glavom postiže gol i donosi vođstvo svom timu! Zanimljivo, Belgijanci su pogodili iz tek drugog šuta u okvir gola.

I u narednih nekoliko minuta gosti su napadli. Tako su Belgijnci imali slobodan udarac na ivici šesnaesterca, da bi lopta stigla do Angole na levoj strani. Bek Genta odlično šutira, ali je Popović bio na mestu i odbranio njegov udarac.

Posle inicijative Genta, uzvratili su fudbaleri Partizana koji su do kraja meča opsedali gol rivala. Posebno su opasni bili crno-beli u poslednjih nekoliko minuta. Najbolju priliku za gol imao je Vujačić koji je sa nekih 25, 30 metara šutirao, a njegov udarac je od prečke odbio golman Bolat. Posle kornera, lopta je bila skoro na liniji gola, a Holender je za malo zakasnio, pa je golman Genta Bolat opet odlično reagovao.

TOK MEČA: PARTIZAN – GENT 0:1

II Poluvreme

86. minut – Prečka! Partizan svim silama napada rivala, a najbolju priliku za gol imao je Vujačić koji je sa nekih 25, 30 metara šutirao, a njegov udarac je od prečke odbio golman Bolat. Posle kornera, lopta je bila skoro na liniji gola, a Holender je za malo zakasnio, pa je golman Genta Bolat opet odlično reagovao.

84. minut – Fudbaleri Genta čuvaju rezultat.

78. minut – Posle nekoliko dobrih reakcija, Popović je napravio jednu grešku koja je mogla da ga papreno košta. Ipak, izbacio je loptu u korner, a odatle nije bilo razloga za strah.

71. minut – Partizan je preuzeo inicijativu i napada gol Genta. Šćekić je centrirao ka Holenderu, ali prejako.

65. minut – Probudio se Partizan, Pantić, i potom Jojić, su šutirali ali su njihove udarce izblokirao defanzivac Genta Ngađui.

61. minut – Nova prilika za Gent! Prvo usu Belgijnci imali slobodan udarac na ivici šesnaesterca, da bi lopta stigla do Angole na levoj strani. Bek Genta odlično šutira, ali je Popović bio na mestu i odbranio njegov udarac.

59. minut – Gool! Kums je bio potpuno sam. Posle centaršuta Samoisa sa ivice šesnaesterca lopta je stigla na peterac do Kumsa koji glavom postiže gol i donosi vođstvo svom timu! Zanimljivo, Belgijanci su pogodili iz tek drugog šuta u okvir gola. 

 

53. minut – Natho se sjajno ubacio na prvu stativu nakon centaršuta Meniga i pokušao da šutira iznad glave golmana Genta, ali je ona završila i iznad prečke.

49. minut – Odjednom se stvorio prostor za Čekvatadzea koji je izlete ispred golmana Partizana Popovića.

48. minut – U nastavku, slično kao i u prvom poluvremenu, igra se uglavnom na sredini terena.

 

I Poluvreme

45. minut – Poluvreme

37. minut – Utisak je da Partizan pojačava ritam, ipak, odbrana Genta odlično funkcioniše i neutrališe napade crno-belih.

29. minut – poslednjih nekoliko minuta igra se uglavnom na sredini terena. NEma konkretnih prilika.

20. minut – Menig je odlično pronašao, Rikarda Gomeša koji se spetljao, šutirao, ali pored leeve stative golmana Genta, Bolata.

14. minut – Nešto mirniji period meča. Nema prilika ni na jednoj ni na drugoj strani.

5. minut – Pokušao je Ođiđa Ofoje da iznudi penal, a zbog simuliranja je dobio žuti karton.

3. minut – Partizan je napao od starta, prilika posle kornera, ali fudbaleri Genta otklanjaju opasnost.

Sastavi

Partizan: Popović, Obradović, Vujačić, Saničanin, Živković, Zdjelar, Šćekić, Natho, Marković Menig, Rikardo.

Gent: Bolat, Fortuna, Okumu, Ngadeu-Ngađui, Olsen, Kums, Ovusu, Čakvetaze, Ođiđa-Ofoe, Samoa, Depoitr.

Pred ovaj duel, Partizan u dosadašnjih osam evropskih duela protiv pet belgijskih klubova nikada nije pobedio. Ima tri remija i pet poraza, ali i posebno veče u Briselu 2010. godine kada je tim sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi izborio plasman u Ligu šampiona.

Ove sezone, crno-beli su pobedama protiv Anortozisa na Kipru i Flore u Beogradu sjajno počeli ovogodišnju Ligu konferencija.

– Imamo odlučujuću utakmicu, jednu od odlučujućih za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je drektan konkurent za prvu poziciji. Naredne dve utakmice će mnogo toga odlučiti. Spremni smo, motivisani. Zdravstvena situacija je dobra, Jović se opravio, neće biti u konkurenciji, ali trenira. Željno čekamo utakmicu – rekao je Stanojević.

Ko sudi meč

Poverenje UEFA za večerašnji meč Partizana i Genta je dobio arbitar iz Škotske, dobro poznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti – Bobi Maden, jer je u bliskoj prošlosti sudio i crno-belima, ali i Crvenoj zvezdi u evropskim iskušenjima.

Madenu će pomagati sunarodnici Dejvid Rum i Alan Malvani, četvrtri sudija je takođe Škot – Donald Robertson, dok delegat Georgi Jordanov dolazi iz Bugarske.

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Marković, Menig, Natho, Rikardo

Gent (3-5-2): Bolat, Okumu, Ngadeu, Godo, Ovusu, De Sart, Samoaz, Fortuna, Bezus, Tisodali, Depoatr

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here