Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 sa selekcijom Republike Irske u meču A Grupe kvalifikacija za svetsko prvenstvo u fudbalu. 

Orliovi su igrali odlično, stvarali šanse, potpuno doinirali tokom većeg dela meča, a onda su u 5 minuta, posle autogola Sergeja Milinkovića-Savića propustili priliku da osvoje nova tri boda i zadrže prvo mesto u grupi.

Selektor Dragan Stojković Piksi za ovaj meč izveo je ofanzivnu postavu sa dvojicom napadača, Aleksandraom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem. Tako je Srbija odmah napala i stvorila nekoliko solidnih šansu. Tokom prvih nekoliko minuta igralo se uglavnom na polovini Iraca koji su ozbiljnije napali tek u 8. minutu kada je njihov nalet zaustavio Strahinja Pavlović faulom.

Posle kornera sa desne strane, loptu je sačekao Milinković-Savić i glavom, iza leđa, bez gledanja pogodio mrežu golmana Irske, Bazunua.

 

I posle gola, Srbija je nastavila sa napadima. Jednu od prilika imao je MIlenković, posle asistencije Kostića, a pred kraj poluvremena, loptu je odlično u šesnaestercu “spustio” Vlahović, na nju je naleteo Mitrović i snažno šutirao, ali je golman Buzunu odlično intervenisao.

I u nastavku viđena je slična slika. Posle nekoliko uvodnih minuta bez šansi, Srbija je ponovo napala, a nekoliko odličnih prilika da uveća vođstvo imao je Mitrović.

Ipak, u nekoliko navrata odlično je intervenisao golman Mančester Sitija Bazunu i tako sprečio ubedljiviju prednost gostiju.

Do kraja Srbija je vezala još nekoliko šansi koje nije iskoristila. Odličnu priliku imao je Nemanja Radonjić koji je pretrčao kontru, dodao do Kostića, ali je golman Bazunu još jednom odbranio.

Sa druge strane, u 85. minutu usledio je šo za Srbiju. Posle auta sa desne strane, lopta je došla u peterac do Sergeja Milinković-Savića koji je, u želji da ispuca loptu pogodio Nikolu Milenkovića i završila u golu!

Do krjaa, Irci su potpuno uspeli da preokrenu stanje na terenu. Tako su u poslednjih nekoliko minuta napali gol Srbije ali je rezultat ostao nepromenjen.

TOK MEČA: REPUBLIKA IRSKA – SRBIJA 1:1

II Poluvreme

85. minut – Gol za Irsku! Posle auta sa desne strane, lopta je došla u peterac do Sergeja Milinković-Savića koji je, u želji da ispuca loptu pogodio Nikolu Milenkovića i završila u golu!

83. minut – Kontranapad Srbije nije na najbolji način iskoristio Nemanja Radonjić. Fudbaler Srbije je odlično pretrčao kontru i dodao do Kostića koji ponovo šutira u golmana Bazunua!

78. minut – Slobodan udarac sa leve strane je izveo Dušan Tadić, na loptu je naleteo Sergej Milinković-Savić, al ije njegov udarac završio pored gola.

76. minut – Radonjić je prošao iza odbrane Iraca i prešao golmana Bazunua, ali je Meklejn uspeo da se vrati i izbaci loptu u korner.

71. minut – Igra se uglavnom na sredini terena. Srbija čeka grešku Irske.

64. minut – Nešto mirniji period meča. Srbija je imala nekoliko odličnih prilika, ali je Irska uspela da se odbrani.

59. minut – Ponovo Mitrović! Kostić je sa leve strane centrirao, napadač Srbije je odlično uleteo i šutirao, ali je Bazunu na mestu.

56. minut – Ponovo je Srbija imala priliku da uveća prednost. Đuričić je odlično dodao povratnu loptu do Mitrovića koji je snažno šutirao, ali je golman Bazunu ponovo odbranio.

48. minut – Irci su nešto bolje ušli u nastavak, igraju malo ofanzivnije, ali opet bez opasnosti pred golom Rajkovića.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme! Nema promena u sastavima timova.

 

I Poluvreme

38. minut – Nova odlična prilika za Srbiju. Loptu je odlično u šesnaestercu “spustio” Vlahović, na nju je naleteo Mitrović i snažno šutirao, ali je golman Buzunu odlično intervenisao.

30. minut – Žuti karton i na drugoj strani za napadača domaćih Ajdu koji je u pokušaju da se domogne lopte u petercu faulirao oštro Strahinju Pavlovića.

29. minut – Još jedna lepa akcija našeg tima, Kostić je prošao po levoj strani i poslao loptu na ivicu šesnaesterca, tamo naleteo Milenković ali je poslao daleko pored gola. Dobra prilika je bila…

25. minut – Olako su naši prodali loptu Ircima, Đuričić je morao da ruši protivnika, pa su domaćini dobili slobodan udarac iz opasne pozicije, a Filip žuti karton. Hendrik je šutirao sa oko 18 metara, slabo, pravo u ruke Rajkoviću.

20. minut – Goool! Srbija vodi protiv Irske! Posle kornera sa desne strane, loptu je sačekao Milinković-Savić i glavom, iza leđa, bez gledanja pogodio mrežu golmana Irske, Bazunua. 

 

15. minut – Pokušao je Gudelj sa distance udarcem, ali lak plan za golmana Bazunua.

11. minut – Nova dobra akcija Iraca, i zblokiran je Hendrik sa oko 17 metara, a potom Ajda šutirao glavom pored gola. Pritom je bio i u ofsajdu…

10. minut – Evo i Iraca prvi put na polažovini Srbije, dobili su faul na 20 metara od gola zbog prekršaja Pavlovića, ali nije bilo opasnosti posle centaršuta.

8. minut – Posle 8 minuta igre Irci su ozbiljnije napali. Prošli su po desnoj strani, Strahinja Pavlović je intervenisao. Slobodan udarac za Irce sa desne strane. Mitrović je dobro reagovao i izbacio loptu.

4. minut – Posle greške kapitena irske reprezentacije Šejna Dafija, Dušan Vlahović je došao do lopte ali je njegov udarac zaustavljen. Odlično igra Srbija na startu meča.

2. minut – Od samog početka Srbija je krenula dobro. Odmah su na sredini dobro kombinovali Đuričić i Kostić. Posle centaršuta sa leve strane lopta je u korneru.

SASTAVI:

R. IRSKA (5-3-2): Bazunu – Doherti, Omobamidele, Dafi, Igan, Meklin – Kulen, Hendrik, Mekgrat – Braun, Ajda.

SRBIJA (3-5-2): Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Đuričić, Tadić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić – Mitrović, Vlahović.

Orlovi meč u Dablinu dočekuju kao lideri na tabeli u kvalifikacionoj grupi A, ispred Portugalije i to zbog gol-razlike, a još jednom eventualnom pobedom napravili bi novi veliki korak ka Mundijalu.

Pred sam duel, domaća selekcija ima dosta problema sa povredama, pa tako, još jedan igrač neće biti u konkurenciji da istrči večeras na “Aviva Stadion” u Dablinu. Reč je o Aronu Konoliju, koji nije uspeo da sanira povredu koju je doživeo protiv Azerbejdžanaca. Uz njega, povređeni su još i kapiten Evertona i selekcije Republike Irske, Šejmus Kolman. Umesto njega tu je igrač Fulama, Sajrus Kristi. Neće igrati ni Dera O’Šej, Nejtan Kolins i Šejn Long, koji je dobio pozitivan bris na testiranju na koronu.

Sa druge strane, selektor Stojković je imao mnogo razloga za zadovoljstvo pred ovaj duel.

– U sportu ne postoji tragedija. Fudbal je samo fudbal, igra dve ekipe. Naravno da je vrlo važno da se plasiramo na najvažnije takmičenje na svetu, ali učinićemo sve što možemo. Prioritet broj jedan je Katar. Moramo da nastavimo da igramo dobro, da budemo dobri, ne možemo da čekamo greške pritivnika, moramo da se izborimo stilom, top nivoom igre za pobedu.

Srbija je u martu ove godine na startu kvalifikacija pobedila Irsku sa 3:2 na stadionu “Rajko Mitić”.

 

2 COMMENTS

  1. Ma kakav naslov ljudi moji ostavite ih na miru vise
    Odlicni su kao nikada do sada i samo napred momci i selektore

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here