Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Australiju sa 14:8 u 3. kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Od starta meča Srbija je napala i iznenadila rivala od kojeg su svi očekivali mnogo više. Australija je namučila Crnu Goru, a potom su uspeli da savladaju i Hrvatsku. Međutim, Srbija je uspela da neutrališe skoro svaki napad “Kengura”.

Ovom pobedom, vaterpolisti Srbije su uspeli da se popnu na treće mesto u grupi B, dok se Australija sada nalazi u velikom problemu, pošto su trenutno na petoj poziciji. Sledeći meč vaterpolo reprezentacija Srbije igra u subotu 31. jula sa selekcijom Hrvatske.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – AUSTRALIJA 14:6

IV Četvrtina

32. minut, 14:8 – Dušan Mandić postiže novi gol.

30. minut, 13:8 – Australija smanjuje prednost Srbije. Posle ubedljive prednosti od 10:1 na poluvremenu, Srbija je spustila ritam.

28. minut, 13:6 – Srbija igra ubedljivo, čuva prednost od sedam golova.

III Četvrtina

24. minut, 11:3 – Kraj četvrtine. 

22. minut, 11:3 – Nema promene rezultata, nešto mirniji period meča.

18. minut, 11:3 – Dušan Mandić sa desne strane zakucava loptu u mrežu Australije.

17. minut, 10:3 – Australija otvara treću četvrtinu sa dva gola.

II Četvrtina

16. minut, 10:1 – Četvrtina sa manje golova u odnosu na prvi deo igre. Australija je upisala prvi gol na meču, posle čega je usledio odgovor Srbije koja čuva ubedljivu prednost.

11. minut, 7:0 – Srbija nastavlja tamo gde je stala u prvoj četvrtini. Delfini uvećali prednost posle novog gola. Australija je imala priliku da iz peterca dođe do gola, ali Mitrović brani.

I Četvrtina

8. minut, 6:0 – Strahinja Rašović novim golom stavlja tačku na prvi deo igre.

7. minut, 5:0 – Razigrali su se srpski vaterpolisti. Prlainović postiže peti gol.

6. minut, 4:0 – Sve dobro funkcioniše u igri Srbije.

4. minut, 3:0 – Odlična igra Srbije u obe faze igre. Posle odličnih akcija Delfini ubedljivo vode.

Srbija nije na najbolji način započela odbranu zlatne medalje na ovim Olimpijskim igrama, pošto su u prvom kolu poraženi od Španije sa 13:12, međutim, uspeli su utisak da poprave u drugom meču protiv Kazahstana gde su slavili sa 19:5.

S druge strane, Australija je pretrpela poraz u prvom kolu od Crne Gore sa 15:10, dok su u drugoj utakmici iznenadili Hrvate sa 11:8.

Reprezentacija koja pobedi u ovom meču, naći će se na trećem mestu grupe B u kojoj se pored njih nalaze još i selekcije Španije, Hrvatske, Crne Gore i Kazahstana.

 

Podsetimo, po četiri najbolje plasirane ekipe iz obe grupe će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here