Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Filipa Krajinovića sa 2:0 (7:6, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu. 

Od samog starta Novak je krenuo izuzetno nervozno i na svoj servis gubio sa 0:40 već u prvom gemu. Tri brejk lopte imao je Krajinović, a jednu od njih je iskoristio za početno vođstvo.

Novak je u drugom gemu zaigrao bolje i imao 2 brejk lopte koje Krajinović spasava da bi treću uspeo da iskoristi i dođe do izjednačenja.

U nastavku, posle uvodnih brejkova, viđena je velika borba za svaki gem u kojoj niti jedan niti drugi teniser nisu uspevali da dođu do brejka, iako je šansi bilo na obe strane. Ušlo se u taj-brejk u kojem se Novak bolje snašao, posle 1:4, preokrenuo i na kraju osvojio set sa 7:6 (9:7) posle sat i 27 minuta. Ujedno, bio je to i najduži set na turniru u Rimu ove godine.

U nastavku, Krajinović je poveo na svoj servis, da bi Novak sa dva vezana osvojena gema došao do brejka i vođstva od 2:1.

Od tog momenta, Novak je sigurnom igrom osvajao poene na svoj servis, dok, Krajinović nije dolazio u priliku da izjednači i preokrene rezultat, pa je Đoković slavio sa 2:0.

Da podsetimo, ovo je Đokoviću i Krajinoviću bio drugi međusobni duel. U jedinom dosadašnjem meču davne 2010. godine, Krajinović je pobedio u četvrtfinalu Srbija opena, kada mu je Novak zbog povrede predao meč.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – FILIP KRAJINOVIĆ 2:0

II Set

5:3 – Novak sigurnom igrom dolazi do 5:3. Krajinović servira za ostanak u meču.

2:1 – Novak dolazi do vrejka u drugom setu. 

0:1 – Nastavlja Krajinović sa odličnom igrom i osvaja poen na svoj servis.

I Set

7:6 (9:7) – Posle uvodnih brejkova, u nastavku je viđena velika borba za svaki gem u kojoj niti jedan niti drui teniser nisu uspeli da dođu do brejka, iako je šansi bilo na obe strane. Ušlo se u taj-brejk u kojem se Novak bolje snašao, posle 1:4, preokrenuo i osvojio set posle sat i 27 minuta.

6:5 – Sigurnom igom Novak dolazi do 6:5. Krajinović ne koristi svoje šanse i pravi dosta grešaka.

5:4 – Još jedan dug gem sa mnogo poena. Đoković uspeva da dođe do vođstva.

4:4 – Neizvesna borba obojice tenisera u Rimu.

3:2 – Prvi gem na meču bez brejk lopte. Novak vodi. Odličan meč pun preokreta u Rimu.

2:2 – I ovaj gem bio je prepun preokreta i brejk loptu, a Krajinović uspeva da osvoji gem i izjednači.

2:1 – Neizvesno je i u trećem gemu. Novak je poveo 40:15, da bi Krajinović izjednačio i došao do brejk lopte. Ipak, Novak uspeva da dođe do poena.

1:1 – Brejk Đokovića. Novak je u drugom gemu zaigrao bolje i imao 2 brejk lopte koje Krajinović spasava da bi treću uspeo da iskoristi i dođe do izjednačenja. 

0:1 Brejk Krajinovića. Od samog starta Novak je krenuo izuzetno nervozno i na svoj servis gubio sa 0:40. Tri brejk lopte imao je Krajinović da bi jednu iskoristio i poveo na startu.

Uoči meča: 

Međusobni duel Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića počeće negde oko 15 časova, dok će u nastavku dana Dušan Lajović oko 19 časova izaći na megdan Rafaelu Nadalu.

Đoković i Krajinović odigraće treći meč na Centralnom terenu. Biće to njihov drugi međusobni duel. U jedinom dosadašnjem davne 2010. godine, Krajinović je pobedio u četvrtfinalu Srbija opena, kada mu je Novak zbog povrede predao meč. Lajović i Nadal su do sada dva puta ukrstili rekete. Španac je dobio duele na Rolan Garosu 2014 i US openu 2017. godine.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime