Fudbaleri Partizana boriće se za peti uzastopni trofej Kupa Srbije pošto su u polufinalu pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0 posle gola Bibrasa Natha.  

Pre samog 200. Večitog derbija treneri oba tima su se odlučili za postave koje su bile očekivane. Partizan je u ovaj meč ušao bez Sume, uz standardne igrače od defanzive do napada, dok je jedina manje-više neočekivana odluka na drugoj strani to što će Boaći, pre Tomanea, u špicu.

Od samog starta, Partizan je bio nešto konkretniji rival, a prva prava prilika bila je u 19. minutu utakmice. Sadik je iz veoma teške situacije prvo nasamario Gobeljića, a potom je šutirao, ali je Borjan bio siguran. Zanimljivo, posle jednog od kornera, lopta koju je uputio Natho, umalo je završila u golu Zvezde.

I do kraja poluvremena igralo se prilično oprezno uz dosta jakih duela. Varničilo je u Humskoj, pa su se tako posle jednog od duela sukobili Gobeljić i Zdjelar. Došlo je do čarki, dotrčali su gotovo svi igrači oba tima i oba trenera da smiruju tenziju. Epilog gužve su žuti kartoni za Gobeljića i Zdjelara.

Ipak u 45. minutu, Stojković je bio van kaznenog prostora i žestoko je oborio Vukanovića, sprečio ga u gol-šansi, a Simović mu je pokazao žuti karton. Samo minut kasnije Ben je pogodio okvir gola, a Vukanović se aktivirao iz ofsajda, pa je Simović opravdano poništio pogodak na asistenciju pomoćnika.

Nastavak meča doneo je mnogo više uzbuđenja. Tako je Zvezda žestoko krenula i napala gol crno-belih od starta. Usledila je mnogo otvorenija igra na obe strane u kojoj se bolje snašao Partizan.

Lazar Marković je u 57. minutu dodao do Sadika koji je prevario Degeneka na levoj strani, potom je prosledio loptu do Bibrasa Natha koji pogađa mrežu Borjana za početno vođstvo!

Upravo je ovaj pogodak uticao da se igra još više “rasplamsa”. Zvezda je krenula na “sve ili ništa”, pa je Stanković zaigrao još ofanzivnije. Odličnu šansu za izjednačenje imao je Njegoš Petrović, ali je njegov udarac zaustavio Stojković.

Do kraja meča, crno-beli su se uglavnom branili i čuvali stečenu prednost, a Zvezda je napadalabez izglednije šanse za izjednačenje.

Sudija Simović meč je produžio za 9 minuta zbog prekida tokom meča, ali Zvezda ni u tom periodu nije uspela da stvori izgledniju šansu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Da podsetimo, posle pobede u polufinalu Partizan će se u finalu 24.juna sastati sa Vojvodinom koja je prethodno pobedila Čukarički.

SASTAVI

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Marković, Natho, Asano, Sadik.
Rezerve: Stevanović, Vitas, Brežančić, L. Pavlović, Suma, F. Stevanović, Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Petrović, Jovančić, Ben, Ivanić, Vukanović, Boaći.
Rezerve: Popović, Pankov, Jovičić, Vulić, Radulović, Gavrić, Tomane.

2 COMMENTS

  1. A i Stojković je uništio Zvezdu. Konkretno – divljačkim startom van 16m u gol-šansi. Radujte se, pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here