Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno je u Beogradu, a glavni cilj njegovog boravka u rodnom gradu jeste organizacija humanitarnog teniskog turnira “Adria Tour”, o kojem je govorio na konferenciji za novinare u Teniskom centru “Novak”.

Đoković se obratio okupljenim novinarima:

– Dobar dan, hvala što ste se okupili u ovom broju i što ste prepoznali značaj Jadranske turneje. Ja sam izuzetno srećan i radostan što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da nastupim u susednim zemljama – započeo je Novak i nastavio:

– Jako je malo vremena bilo za sve što vam danas predstavljamo. Sve je humanitarnog karaktera i svi sponzorski ugovori od TV prava, organizatora, će ići u humanitarne svrhe.

-Moja organizacija je jedna od organizatora i svetske zvezde koje dolaze će moći da odaberu svoju organizaciju. Sve svetske zvezde ovde dolaze potpuno besplatno. Oni su sebe stavili na raspolaganje. Neki će igrati jedan vikend, neki će igrati više. Moramo pojedinačno sa svakim da pričamo.

Novak je otrkio velika teniska imena koja će doći u Beograd.

– Želim da podelim i to da će Aleksandar Zverev doći u Beograd pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova!

– Stvarno sam srećan što ću imati prilike da ih ugostim u mom rodnom gradu. Nadam se da će se regulacije promeniti možda do početka turnira, pa da ćemo možda imati i publiku. Naravno, moraćemo da pratimo sva pravila koja izdaje Krizni štab i Vlada Srbije, kao i pravila država u regionu.

Kada je reč o mestima na kojima će turnir biti odigrana, za sada su Beograd i Zadar sigurni.

-Ono što je izvesno je da će Beograd i Zadar sve organizovati i da će sve biti organizovano na tim lokacijama, a Bosna i Hercegovina i Crna Gora još uvek nisu potvrđene. Ja lično želim da se i tamo održi sve, ali zbog kasnog početka struktuiranja projekta, te dve lokacije nisu sigurne. Radimo na tome da se i one ostvare.

Ipak, neće svi teniseri igrati na svakom od turnira.

-Dominik Tim će doći samo u Beograd, postoji mogućnost da će Zverev ići i u Hrvatsku, Dimitrov bi trebalo da bude u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Ono što je takođe moguće, jeste da još neko od velikih svetskih imena potvrdi svoj dolazak.

-Pregovaram sa još nekoliko svetskih teniskih zvezda, kao i sa nacionalnim.

-Koncept je takav da u svakoj zemlji imamo saradnju sa lokalnim teniskim savezom koji će organizovati turnir sa uobičajenim pravilima sa kvalifikacijama. Razmatramo i mogućnost da imamo i ženske mečeve. Ne znam koliko ćemo uspeti da organizujemo i turnir za žene, ali svakako želimo da organizujemo nekoliko mečeva, baš kao i dublove i miks-dublove. Ako se nešto promeni, jer dublovi nisu dozvoljeni.

Pobednik turnira uoči vikenda će imati garantovano mesto za završni vikend, još uvek sve nije precizirano.

Usledila su pitanja koja su se odnosila na podlogu, kao i to da li će turnir postati tradicionalan.

– Teško da ćemo uspeti da ga nastavimo sa organizacijom ovog turnira narednih sezona. Biće sredina sezone, a teško će biti i organizovati ga u četiri zemlje. Teško da možemo da očekujemo da ovo bude tradicija i da mogu da dovodim svetske zvezde poputZvereva i Tima. Ja sam na vrhuncu karijere i nikada nisam imao priliku da uradim ovako nešto. Sve je pokrenuto iz te mašte i želje da igram u Beogradu, u Srbiji i u regionu, u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.

– Kada je reč o podlozi, igraće se na šljaci jer najveći broj terena u regionu je upravo na ovoj podlozi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here