Foto: MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ludogorec sa 1:0 u meču 5. kola Grupe F Lige Evrope, a junak meča je strelac gola Mirko Ivanić koji je obezbedio srpskom timu nastavak evropskih takmičenja.  

Naime, nije poznato hoće li Zvezda igrati u nokaut fazi Lige Evrope ili će kao treća otići u Ligu Konferencija, jer je Midtjiland u poslednjem minutu pobedio Bragu sa 3:2 i tako potpuno zakomplikovao stanje na tabeli. Da je bilo nerešeno na tom meču, Zvezda i Braga bi bile prve sa po 10 bodova, Midtjiland bi otišao u Ligu konferencija kao treći, dok bi Ludogorec bio četvrti sa samo jednim osvojenim bodom.

Ovako, Zvezda je prva sa 10 bodova, Braga ima 9, dok je treći Midtjiland sa 8 bodova. Tako će poslednje kolo grupne faze Lige Evrope odlučiti ko će sa kog mesta i u koje takmičenje.

Od starta meča viđena je otvorena igra na obe strane. Početnu inicijativu imali su fudbaleri Crvene zvezde koji su već u prvom minutu imali dobru priliku za vođstvo. kanga je izveo korner sa desne strane, loptu je zakačio Pavkov glavom, a onda je Eraković uputio udarac glavom, ali pored gola.

U nastavku, fudbaleri Ludogoreca su uspeli da se oslobode pritiska pa je do kraja poluvremena viđena otvorena igra sa šansama na obe strane, ali golova nije bilo. Najbolju priliku imao je Mirko Ivanić, posle dodavanja Kataija u 44. minutu kada je prošao po levoj strani i snažno šutirao, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Posle odmora, igralo se uglavnom na sredini terena, a crveno-beli su posle uvodnih nekoliko minuta, polako preuzimali inicijativu. Tako je Pavkov imao priliku u 55. minutu, a golman pat je odlično intervenisao i odbranio njegov udarac. Samo minut kasnije, Mirko Ivanić je oduzeo loptu na nekih 25 metara od gola, pogledao gde se nalazi golman Pat i poslao loptu u gornji desni ugao mreže.

U nastavku, igralo se prilično čvrsto. Zvezda je imala šanse preko Pavkova i Kange. Do kraja meča, Mirko Ivanić se potpuno razigrao i, slično kao i kod prvog gola, u 86. minutu se oslobodio svojih čuvara na levoj strani i snažno šutirao, a lopta je pogodila prečku. Ludogorec je napadao, ali nije uspeo da dođe do gola, pa je rezultat ostao nepromenjen.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – LUDOGOREC 1:0

II Poluvreme

88. minut – Lazeti je prošao kroz šesnaesterac i šutirao pored desne stative.

85. minut – Nova odlična prilika za Zvezdu. Mirko Ivanić se potpuno razigrao i, slično kao i kod prvog gola, oslobodio se svojih čuvara na levoj strani i snažno šutirao, a lopta je pogodila prečku.

76. minut – Lopta ide ka Pavkovu, ali fudbaler Zvezde ne uspeva da dođe do lopte i uputi šut na gol.

67. minut – Pokušaj Kange sa nekih 30 metara, sa leve strane, lopta prolazi pored gola.

65. minut – Ludogorec napada, ipak, odbrana Zvezde je sigurna.

56. minut – Goool! Crvena zvezda vodi, strelac je Mirko Ivanić! Fudbaler crveno-belih je oduzeo loptu na nekih 25 metara od gola, pogledao gde se nalazi golman Pat i poslao loptu u gornji desni ugao mreže. 

55. minut – Odlična prilika za Zvezdu. Pavkov je snažno šutirao, a golman Pat  ponovo odlično intervenisao.

52. minut – Gajić je imao dovoljno prostora za centaršut, ali je slabo centrirao.

49. minut – Nastavljen je meč na stadionu “Rajko Mitić”. Igra se uglavnom na sredini terena, bez prilika za gol.

I Poluvreme

45. minut – Prava akcija i prava šansa Zvezde. Ivaničć je imao priliku za gol u najboljem momentu. Posle dodavanja Kataija prošao je po levoj strani, šutirao snažno, ali je pogodio spoljni deo mreže.

41. minut – Džordan Koko je zaustavio Gajića na desnoj strani. malo je nedostajalo da ga fudbaler Zvezde prođe.

37. minut – Ivanić je iz daljine šutirao, golman Ludogoreca Serhio Pat je imao mnogo problema da je zaustavio, a na kraju izbacuje loptu u korner.

32. minut – Katai je ušao u šesnaesterac gostiju koji su ga potom odlično zatvorili i ispucali loptu.

28. minut – Ludogorec je imao odličnu priliku za gol posle odlične akcije i centaršuta sa desne strane. Ipak, Borjan je odbranio, asudija je pokazao da na ofsajd.

21. minut – Otvoren fudbal se igra na Marakani. I Zvezda i Ludogorec napadaju i stvaraju šanse, ali nema golova.

11. minut – Ludogorec se oslobodio početnog pritiska crveno-belih i ima inicijativu.

5. minut – Pritisnula je Zvezda od samog starta, za sada prikazuje više, ali rani su momenti meča i videćemo u kojem smeru će ići ovaj susret.

1.minut – Zvezda je odmah stvorila šansu za gol. Posle kornera sa desne strane koji je izveo Kanga, loptu je zakačio Pavkov, a potom Eraković glavom šutira, ali pored gola.

SASTAVI

Crvena zvezda (3-4-2-1): Borjan – Eraković, Dragović, Pankov – Gajić, Petrović, Kanga, Srnić – Ivanić, Katai – Pavkov.

Ludogorec (4-2-3-1): Pat – Pinjas, Plastun, Terziev, Ikoko – Bađi, Gonkalveš, -Despodov, Jankov, Čibota, Sitiriu.

Zvezda na ovom meču, zbog kazne UEFA sa meča protiv Midtjilanda, neće moći da računa na svoje najvatrenije navijače, ali će zato podršku da im pruže najmlađi, jer deca do 14 godina mogu da prisustvuju meču.

Zvezdi je dovoljan i bod da matematički obezbedi evropsko proleće, jer bi time otpisala Ludogorec, ali bi onda poslednje kolo odlučilo da li će to biti u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. Ukoliko bi Zvezda pobedila, a Midtjiland ne pobedi Bragu, crveno-beli bi osigurali nokaut fazu Lige Evrope, a u poslednjem kolu sa Bragom bi odlučili ko će završiti kao prvi, a ko kao drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here