Foto: MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde večeras njeće igrati u ovogodišnjoj Ligi šampiona pošto su u revanš meču 3. kola kvalifikacija poraženi od moldavskog Šerifa sa 1:0. 

Posle beogradskih 1:1 samo je pobeda uovom duelu značila izabranicima trenera Dejana Stankovića kako bi se plasirali u plej of kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda nastavlja borbu u plej-ofu za Ligu Evrope gde će igrati sa boljim iz duela Jang Bojsa i Kluža.

Od samog starta Zvezda je napala i stvarala šanse. Ipak, tokom početne ofanzive nije stvorena šansa za gol. Šerf je tokom prvog poluvremena uspeo da zazstavi nalete crveno-belih, stabilizuje igru i na kraju poluvremena dođe do vođstva posle gola Armolede.  Fudbaler Šerifa bio je najviši u skoku posle prekida sa leve strane. Defanzivci Zvezde nisu najbolje ispratili kretanje lote, a Borjan nije uspeo da reaguje već je samo ispratio kako lopta ulazi u gol.

U nastavku, crveno-beli su ponovo napali i stvorili nekoliko šansi, a najbolju je propustio Ivanić u 65. minutu. Ivanić je dobio loptu u šesnaestercu, ali je Atanasijadis siguran.

Do kraja meča, crveno-beli su imali inicijativu, ali nisu uspeli da se izbore za izglednu priliku i dođu do izjednačenja.

TOK UTAKMICE: ŠERIF – CRVENA ZVEZDA 1:0

II Poluvreme

90. minut – Nikolić šutira sa nekih dvadeset metaram a lopta odlazi preko prečke.

89. minut – Ben odličo pronalazi Rodića koji centrira ali niko od igrača Zvezde nije u petercu zahvatio loptu.

83. minut – Zvezda ponovo napada. Ben je u prilici, lopta odlazi u korner.

75. minut – Zvezda napada sve više, Šerif se brani.

70. minut – Šerif vreba svaku priliku da napadne fol Zvezde, Modavci igraju strpljivo, Traore je šutirao, a Borjan brani.

65. minut – Nova šansa za Zvezdu! Ivanić je dobio loptu u šesnaestercu, ali je Atanasijadis siguran.

60. minut – Odličnu priliku imao je Veljko Nikolić , ali njegov udarac brani golman Atanasijadis.

46. minut – Stanković je u svlačionici ostavio Dionija i Falka, a u igri su Krstović i Ben.

I Poluvreme

45. minut – Gol! Šerif Vodi sa 1:0 golom Armolede, koji je bio najviši u skoku posle prekida sa leve strane, koji defanzivci Zvezde nisu najbolje ispratili. Borjan nije uspeo da reaguje, samo je ispratio kako lopta ulazi u gol. 

42. minut – Solidna akcija Crvene zvezde, Srnić je prošo po desnoj strani šutirao, ali lopta odlazi iznad prečke.

36. minut – Nešto mirniji period igre.

31. minut – Traore je odlično prošao po levoj strani, šutirao, ali Borjan brani.

25. minut – Dve prilike je imao Katai. Njegov prvi udarac je završio pored stative, a drugi je izblokiran i lopta odlazi ukorner.

21. minut – Zvezda napada i vrši sve veći pritisak na poslednju liniju rivala, ali nema prilike za gol.

14. minut – Dulanto ima priliku za gol, posle centašuta sa leve strane sa nekih pet metara šalje loptu pored gola Borjana.

9. minut: Luvanor preti po prvi put, šutirao je iskosa sa nekih 25 metara, ali je lopta prošla pored stative.

7. minut: Falko je imao dobar proboj, ušao je ka sredini sa desne strane, šutirao je, ali je izblokiran, pa je Zvezda dobila korner, iz kojeg je ponovo bila opasna. Ovoga puta je Dragović imao priliku glavom, ali nije najbolje zahvatio loptu.

3. minut – Prva prilika za Crvenu zvezdu, posle kornera Degenek je šutirao posle gola.

Dejan Stanković na ovom meču ne može da računa na Gelora Kangu, koji je dobio crveni karton u prvom meču na Marakani. Glavno pitanje bilo je ko će zaigrati na njegovoj poziciji, a sudeći po zvaničnom protokolu UEFA, ta uloga će na ovom meču biti namenjena Mirku Ivaniću.

Sastavi: 

Zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Ivanić, Katai, Falko, Srnić, Dioni

Šerif: Atanasidis, Žulien, Arboleda, Dulanto, Kristiano, Ado, Til, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Luvanor

Prvi duel dva tima u Beogradu završen je rezultatom 1:1, a trener Dejan Stanković očekuje od svojih igrača da odigraju jednu “momačku utakmicu”.

– Očekujem drugačiju utakmicu, drugačijih prvih pola sata sa naše strane. Mislim da smo dosta toga ostavili njima u prvih pola sata meča, posle primljenog gola je sve bilo dobro, onako kako je trebalo da izgledamo na početku. Igrali smo prošle godine mečeve in aut i to u gostima. Znate kakva je bila situacija prošle godine tri utakmice – tri u gostima, odluka je morala da padne u 90 minuta – rekao je Stanković.

– Verujem u momke, dobro smo radili, znamo šta radimo i kako spremamo mečeve, kako nastupamo, na koji način oni imaju svoj kvalitet – istakao je trener crveno-belih.

– Govorio sam da su to momci dosta brzi, talentovani, sa individualnim kvalitetom, jednostavno ako im to “razbiješ” imaš veće šanse da prođe. Očekujemo jednu momačku utakmicu od strane ovih momaka – poručio je Stanković.

2 COMMENTS

  1. Vakvom igrom i ovakvim trenerom nemoze Zvezda vise. Sramota.Mozda je i bolje sto je vako,jer dase sastala sa Dinamom bilabi to velika bruka za Zvezdu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here