Foto: Tanjug/AP
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bragu na svom terenu sa 2:1 u meču 1. kola Lige Evrope. 

Crvena zvezda je odlično igrala od prvog do poslednjeg minuta i pokazala da želi pobedu. Portugalci su se odlično branili, na momente pokušavali da zaprete domaćim fudbalerima, ali su na kraju popustili. Izabranici Dejana Stankovića su tako upisali nova tri boda u evropskim takmičenjima, i to protiv jednog od najtežih rivala u grupi.

Od samog početka meča Crvena zvezda je napala i stvarala šanse. Ipak, većinu napada neutralisala je odlična odbrana Brage.

Sredinom poluvremena, napadač gostiju Rikardo Orta je u nekoliko navrata imao priliku da donese prednost svom timu, ali su njegovi udarci odlazili preko prečke. Sa druge strane, najbolju priliku u prvom delu propustio je Ivanić kada je u 45. minutu pogodio stativu.

U nastavku, Zvezda je ponovo dobro krenula, napala, ali, slično kao u prvom delu, nije uspevala da ozbiljnije ugrozi gol rivala.

Potom, usledilo je nekoliko minuta potpung ludila na Marakani. Prvo je Dioni propustio priliku da donese prednost Zvezdi. Izapao je ispred golmana Mateusa i šutirao je pravo u njega. Posle kornera koji je izveo Kanga, Rodić glavom donosi prednost Zvezdi.

Ipak, radost navijača trajala je dvadesetak sekundi jer je Galeno odmah uspeo da izjednači posle brze akcije Brage.

Od tog momenta, crveno-beli su ponovo napali, a u 84. minutu dosuđen je penal za Zvezdu.

Ivanić je krenuo ka lopti u šesnaestercu, ušao je u duel sa Tormenom, a onda je oboren. Sudija Džon Biton pokazuje na penal. Jedanaesterac je izveo Katai i doneo prednost Crvenoj zvezdi i ujedno postavio konačan rezultat.

 

TOK MEČA: CRVENA ZVEZDA – BRAGA 2:1

84. minut – Goool! Penal za Crvenu zvezdu! Ivanić je krenuo ka lopti u šesnaestercu, ušao je u duel sa Tormenom, a onda je oboren. Sudija Džon Biton pokazuje na penal. Jedanaesterac je izveo Katai i doneo prednost Crvenoj zvezdi!

75. minut – Gool, Galeno izjednačuje!.Samo 20 sekundi posle gola Zvezde, Portugali su odigrali odličnu akciju i poravnali rezultat.

74. minut -Gooool! Rodić postiže gol, Zvezda vodi! Lopta je bila u korneru posle šuta Dionija, Kanga je odlično izveo udarac, a onda je Rodić glavom doveo svoj tim u vođstvo.

73. minut – Dioni je naleteo na loptu u šesnaestercu Brage i imao najbolju priliku na meču, ali je šutirao loše i njegov udara zaustavlja Mateus.

69. minut – Ponovo Zvezda opseda gol Brage, ali se Portugalci odlično brane i ne dozvoljavaju domaćim fudbalerima da dođu do gola.

61. minut –  Najbolja prilika za Zvezdu! Odlični Mirko Ivanić se oslobodio svog čuvara i prošao po levoj strani. Šutirao je fudbaler zvezde u blići ugao, ali je njegov udarac odbranio golman Mateus.

56. minut – Oslobodila se Zvezda, ponovo ima incijativu, ali nema izgledne šanse za gol.

50. minut – Braga je bolje ušla u drugo poluvremena, imala je dva prekida, ali nijedan od ta dva nisu uspeli da pretvore u priliku.

I Poluvreme

45. minut – Kraj poluvremena

44. minut – Najbolja akcija za Bragu. Ortaje petom odigrao za Piazona, ali odbrana Zvezde izbacuje loptu u korner. Posle izvedenog udarca, lopta dolazi do Galena koji odlično šutira i pogađa stativu!

40. minut – Katai šutira pravo u Mateusa.

35. minut – Katai sa leve strane neprecizno centrira. Lopta je ponovo u posedu Brage. Crveno-beli ne uspevaju da iskoriste prilike i dođu do vođstva.

31. minut – Ben je bi bio sam pred golmanom, ali nije iskoristio šansu i postigao gol.

26. minut – Igra se uglavnom ispred gola gostiju. Prvo je odlično probio odbranu Ivanič koji prosleđuje loptru do Kataija, ali je njegov udarac izblokiran. Potom, pored gola šutira Kanga.

23. minut – El Fardu ben je oduzeo loptu na sreidni terena, odlično je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Korner za Crvenu zvezdu.

21. minut – Ponovo je Rikardo Orta imao priliku. Dragović je dobro zatvorio prostor, lopta je stigla do napadača Brage koji ponovo šutira preko gola.

14. minut – Orta je imao priliku za Bragu, ali je šutirao preko gola. Sa druge strane, Mirko Ivanić šutira preko prečke.

7. minut – Lopta je više u posedu crveno-belih na startu susreta, dosta se trči i sredina je prilično proređena.

3. minut – Crvena zvezda je imala prvu priliku posle 20 sekundi igre, a i Braga je upisala prvi šut. Odmah se igra rasplamsala u Beogradu.

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Rišairo.

Braga: Mateus, Diogo, Oliveira, Tormena, Fabiano Silva, Galeno, Al Murati, Mineiro, Piazon, Orta, Abel Ruiz.

Zvezda je nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Šerifa vezala pet pobeda, dve u kvalifikacijama za LE i tri u Superligi. Gol razlika na tim mečevima bila je 14:3, a poslednji meč crveno-beli su rešili u svoju korist sa 3:0 protiv Proletera u Superligi.

Braga igra po sistemu “toplo-hladno”. Posle poraza od 2:1 od Sportinga u Superkupu Portugalije, potom i u prvenstvu istim rezultatom, usledila je pobeda nad Morierenseom, kao i dva remija protiv Viorije iz Gimaraeša i Fereire, a oba su bila bez golova.

Pre ovog duela trener crveno-belih istakao je da njegov tim igra protiv kvalitetnog protivnika.

– Braga je ozbiljna ekipa, igraju napadački fudbal, odavno nismo igrali protiv takvog rivala i biće to lep test za moj tim – izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

On je istakao da će njegova ekipa protiv gosta iz Portugalije igrati pametno.

– Radili smo dobro, verujem u momke i pun sam optimizma. Ovaj stadion branimo svim snagama, da kažem da neću kalkulisati lagao bih, ali uplašiti se neću sigurno. Rizikovaćemo, ali pametno – poručio je Stanković.

Ko sudi meč?

Glavni arbitar meča biće škotski sudija Džon Biton, kojije ove sezone sudio dva meča kvalifikacija za Ligu konferencija. Na osam mečeva koja je sudio ove sezone, podelio je 35 žutih kartona i dosudio jedan penal.

Pomoćnici će mu biti Danijel Mekfarlan i Daglas Poter, dok će VAR sudije biti Englezi, Endrju Medli i Piter Benks.

Zdravstveni bilten

Zvezda ne može da računa na Milana Pavkova, dok Braga ne može da računa na startnog štopera Raula Silvu, koji se povredio, ali i na Karma, Kastra, Medeiroša i Rolanda, koji su već duže van stroja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here